Варна. В пункт за базиране Варна се проведе ритуал по

...
Варна. В пункт за базиране Варна се проведе ритуал по
Коментари Харесай

Варна: Минен ловец „Цибър” заминава на 39-дневно задгранично плаване

Варна. В пункт за базиране Варна се организира обред по тържествено изпращане на минен ловджия „ Цибър ” от състава на Трети отряд противоминни кораби, който отпътува на 39-дневно задгранично корабоплаване. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили . Като част от втората непрекъсната противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG 2), корабът ще взе участие в учението на Военноморски сили на Турция –„ NUSRET ” в Егейско море, българо-румънското обучение „ Посейдон 2018 ” в Черно море и ще посетят пристанищата Измир и Чанаккале в Република Турция и пристанище Батуми в Република Грузия.
Екипажа бе поздравен от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, който им пожела безаварийно корабоплаване и сполучливо осъществяване на поставените задания. Беше отслужен молебен за здраве и триумфи.
По късно още веднъж в пункт за базиране Варна се организира обред по разкриване на възобновено хелингово оборудване.
На 24.ІІ./8.ІІІ.1904 година е подписан контракт сред държавното управление на България и компанията “Шнайдер и Сие ” за доставката на три 97-тонни миноносци и други военни материали. Понеже миноносците не могат да дойдат по море, е решено да бъдат доставени на части във Варна. Възниква нуждата за изграждане на хелинг, с който инсталираните миноносци да се спуснат на вода и за докови поправки. Определената за него площадка има преносими пясъци и дъното би трябвало да се укрепва – в края на 1905 година стартира слагането на блокове под водата, което продължава и през 1906 година На 15 октомври 1907 година хелингово оборудване е пуснато в употреба, като изважда миноносец с маса от 97.5 тона за 24 минути.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР