Варна. В курортния комплекс Св. Константин и Елена край Варна

...
Варна. В курортния комплекс Св. Константин и Елена край Варна
Коментари Харесай

Започна форумът Духовни и историко-патриотични маршрути в Русия и България в курорта Св. Константин и Елена

Варна. В курортния комплекс Св. Константин и Елена край Варна стартира форумът " Духовни и историко-патриотични направления в Русия и България " с присъединяване на зам.-министъра на туризма Милко Теофилов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Събитието се провежда от Министерството на туризма на България и Министерството на културата на Руската федерация. То е част от програмата на Дните на съветската духовна просвета в България.
Двустранната среща включва пленарно съвещание по тематиката, в което вземат участие също Сергей Лукянчук - общоприет консул на Руската федерация във Варна, Олга Ярилова - шеф на департамента по туризъм и районна политика в Министерството на културата на Русия, представители на българския и съветския туристически бизнес, на Руския съюз на туристическата промишленост, на Светия синод на Българската православна черква и други
Форумът бе открит с одобрение от името на министър Николина Ангелкова, в което тя пожелава триумф на двустранните срещи и декларира, че " Русия е извънредно значим генериращ пазар за българския туризъм и Министерството на туризма поставя поредни старания за гарантиране на най-хубавите условия за посрещане и престой на съветските посетители “. Тя напомня, че съветските жители заеха 4-то място в класацията на Националния статистически институт за задграничните туристи, посетили страната ни през 2016 година, с над 580 хиляди визити и растеж към 20 на 100 по отношение на миналата година. " Руските туристи са извънредно скъпи за България и те би трябвало да бъдат осведомени с изключение на с морските и зимните почивки, само че също с опциите на страната ни за поклоннически, културно-исторически, СПА, голф, кулинарен туризъм “, съобщи зам.-министърът на туризма Милко Теофилов. И се обърна към гостите от Русия: " Очакваме ви тук и като туристи ".
На съвещанието участват също регионалният шеф на Варна Стоян Пасев и зам.-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев.
Обсъждат се туристическият капацитет на двете страни и обособени техни райони, както и опциите за упражняване на набожен туризъм в България. Ще бъдат подписани две съглашения за двустранно съдействие в туризма.
Изявления за медиите ще бъдат дадени на 6 октомври 2017 година към 16.00 часа в хотел „ Balneo & SPA Азалия “ в курорта Св. Константин и Елена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР