Варна. В 12 часа на Морска гара във Варна ще

...
Варна. В 12 часа на Морска гара във Варна ще
Коментари Харесай

Варна: Започва държавното първенство за килови яхти в класове IRC и ORC

Варна. В 12 часа на Морска гара във Варна ще бъде даден старт на първите гонки от Държавното състезание за килови яхти в класове IRC и ORC. Организатор на спортната демонстрация е Българската федерация по ветроходство с общителното подпомагане на Медицински университет-Варна, а домакини са ветроходен клуб „ Понтос " и състезателен клуб „ Черно море- Бриз ". Надпреварите ще се проведат в три спортни дни от 13 до 15 септември в акваторията на варненския залив. Това оповестиха от Медицински университет-Варна .
Повече информация за надпреварата и най-важното, което би трябвало да знае начинаещият ветроходец - разпоредбите на ветроходния спорт, по какъв начин се развива ветроходният спорт в България, каква е ролята напразно в конкуренцията, какво съставляват класове IRC и ORC и още доста любопитни и потребни уроци от опитни ветроходци и шпикери може да бъдат открити онлайн - тук. В страницата също ще може да се следи онлайн придвижването на лодките по спортното трасе.
Тази година в Държавното състезание за килови яхти в класове IRC и ORC ще вземат участие 28 ветроходни яхти, сред които и младият тим на Медицински университет - Варна с ветроходна яхта „ Хигия “. МУ-Варна развива ветроходен спорт от 3 години, като за този интервал огромен брой студенти са минали курсове и образования. В момента тимът е построен от съществени младежи, които като се изключи че градят своето бъдеще в медицината и опазването на здравето, стартират да стават и експерти във ветроходния спорт.
Състезателната стратегия стартира през днешния ден в 12.00ч. със старта на първите гонки вид качване – фордевинд (Банан). В събота в 09.30ч. е старта на най-дългата отдалеченост - морски автобус, която е към 30 благи, а в неделя в 10.30ч. стартират последните гонки вид качване – фордевинд (Банан).
Между 15 и 17 часа в неделя на Морска гара във Варна е проведена почитател зона от Медицинския университет, в която жителите и гостите на морската столица ще могат да се срещнат със спецификата на ветроходния спорт, а директно по-късно ще се извърши и награждаването на спечелилите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР