Варна. Ученици от училище Гео Милев“ във Варна организират благотворителна

...
Варна. Ученици от училище Гео Милев“ във Варна организират благотворителна
Коментари Харесай

Варна: Ученици от училище „Гео Милев“ организират благотворителна инициатива в помощ на свой съученик и приятел от II клас

Варна. Ученици от учебно заведение „ Гео Милев “ във Варна провеждат благотворителна самодейност в помощ на собствен съученик и другар от II клас. Това оповестиха от пресцентъра на Средно учебно заведение „ Гео Милев “ . Коледни играчки, сувенири и картички ще създават възпитаници от образователното заведение от 12.00 до 13.30 часа на 10 декември в „ Коледната работилница ”. Това е техния метод да оказват помощ на своя съученик и другар Самуил Георгиев от II „ в ” клас. За да съберат повече средства, които са нужни за неговото лекуване, децата ще работят и у дома, с цел да предложат направените предмети на коледен базар в учебното заведение на 11, 12 и 13 декември. Инициативата е на родителите от Училищното настоятелство и откри поддръжка измежду учениците, родителите и екипа на учебното заведение. Коледната работилница е мястото, където дребни и огромни ще изработят или завършат своите произведения.
С благотворителна цел са проведени още две събития в учебното заведение. Младите артисти от театрално-музикална школа „ Отражение ” ще показват пред родители, баби и дядовци постановката „ Сън в лятна нощ “ на Уилям Шекспир. Детски танцов състав „ Детелина “ приготвя фолклорен концерт. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Сами. „ Да дарим положително “ – под този наслов за трета поредна година, в навечерието на Коледа, учениците от учебното заведение, учителите и родителите се сплотяват в името на благородна идея, като подаряват своя непринуден труд, съпричастност и любов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР