Варна. Традиционният конкурс за най-атрактивна мартеница, организиран от ГЕРБ –

...
Варна. Традиционният конкурс за най-атрактивна мартеница, организиран от ГЕРБ –
Коментари Харесай

Над 700 мартеници бяха изработени за конкурса, организиран от ГЕРБ – Приморски

Варна. Традиционният конкурс за най-атрактивна мартеница, проведен от ГЕРБ – Приморски, още веднъж притегли доста участници. Това оповестиха от пресцентъра на партията . Журито отличи най-оригиналните всред над 700 ръчно направени мартеници. За спечелилите бяха готови доста награди, само че приятни изненади имаше за всички самостоятелни участници и колективи, които се включиха в съревнованието.
Най-атрактивните мартеници бяха оповестени на особено празненство, проведено със съдействието на Жени и Младежи ГЕРБ във варненския регион „ Приморски ”. Докато се забавляваха с музикалната и артистична стратегия, участниците научиха повече за историята на мартениците, а посредством разказите на аниматор във въображението на децата оживяха предания за Баба Марта, за Пижо и Пенда.
Кметът на регион „ Приморски ” Петя Проданова и общинските съветници от ГЕРБ Калин Калевски и Борислав Нанков почетоха празника и поздравиха сръчните създатели на красиви мартеници, които демонстрираха, че пазят българските обичаи и ценят първомартенския знак от червени и бели конци.
По предпочитание на участниците мартениците, направени за състезанието, ще продължат да носят наслада – част от тях ще бъдат подарени в домове за възрастни хора, а други – в обществени институции като Дневния център за деца и младежи с умствена назадничавост „ Св. Йоан Златоуст ” във Варна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР