Варна. Това заяви в интервю за Радио Фокус“ – Варна

...
Варна. Това заяви в интервю за Радио Фокус“ – Варна
Коментари Харесай

Мая Палиева, ПП КОД: Партия КОД ще работи за налагането на държавна политика, основана на концепцията, че българската национална култура е водещата култура

Варна. Това съобщи в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Мая Палиева, претендент за депутат в листата на Политическа партия КОД във Варна. Палиева съобщи, че преди да вземе решение да се причисли към Консервативното обединяване на десницата (КОД) е отделила доста време, с цел да се запознае с политическата платформа на партията и е останала прелестно сюрпризирана, какъв брой доста от концепциите на КОД се препокриват с визията ѝ за една съвременна и развита страна.

„ Има доста неща, които ми харесват в платформата. Фундаменталните стъпки за по-добро ръководство на Българя, заложени в предизборната стратегия на Политическа партия КОД са връщането на християнските полезности, декомунизацията и поемането на персонална отговорност.

По отношение на християнските полезности и културната еднаквост Политическа партия КОД ще работи за налагането на държавна политика, учредена на концепцията, че българската национална просвета е водещата просвета, учредена на полезности, които произлизат от Християнството, Просвещението и Възраждането. Отхвърляне на разбирането за мултикултурно общество, при което изкуственото равнене на полезностите води до тяхното заличаване.

Записване в преамбюла на Конституцията на Република България на следния текст: „ Общественият морал в страната произлиза от християнската нравственос “. Убедени сме, че моралните устои на християнството съответстват с моралните устои на българския народ.
Въвеждане в учебните стратегии на наложително проучване на предмет „ Религия “ с профили: православно християнство, ислям и история на религията. 2/3 от българските жители дефинират себе си като православни християни. Затова е значимо децата да бъдат образовани за главните доктрини и послания на вярата.

Назначаване на свещеници в армията, лечебните заведения и пандизите “, уточни Палиева.

Тя добави, че в политическата платформа на партията се обръща внимание и на декомунизация на обществото, което също е главен ценностен конструкт за Политическа партия КОД.

“Елитът на нацията по времето на комунизма (висшата номенклатура на Българска комунистическа партия и ДС) не беше осъдена за закононарушенията къмсобствения си народ. След рухването на режима този кръг хора съумя да се трансформира в главен фактор контролиращ банки, медии, публични поръчки, правосъдна система, вътрешна сигурност и нравствената атмосфера в българското общество. Заради острото възприятие за неправда, мнозина изгубиха вярата си в преимуществата на демократичното общество и милиони напуснаха страната.

Политическа партия КОД предлага законодателство, гарантиращо отстраняването на висшата номенклатура на Българска комунистическа партия и Държавна сигурност и наследниците им по права линия от достъп до обществен финансов запас, през възбрана да бъдат бенефициенти по публични поръчки на стойност над 100 000лв. за период от 10 години от приемането на закона. Влияние върху правосъдната власт, посредством въвеждане на спомагателни условия за заемането на позициите арбитър, прокурор. Влияние върху медийната среда, през възбрана за спонсориране на медийни услуги или излъчвания от лица – някогашни управителни партийни функционери, сътрудници на Държавна сигурност и обвързваните с тях лица.

Изключително доста ми харесва концепцията за персоналната отговорност също е основополагаща за разбирането на Политическа партия КОД за държавното ръководство. КОД ще работи за налагане на нов закостенял обществен модел, в който просперитетът на нацията и на всеки субект са резултат на напъните на всички нейни жители, а не от дейностите на страната.

Нашите правила са страната не фаворизира обособени групи, малцинства или сдружения, със специфични права, за сметка на равнопоставеността на всички. Обществото не дължи интеграция никому. Единственото изключение са децата и хората с трайна физическа неспособност да работят.
Всички обществени помощи за работоспособни хора се заменят със възнаграждение за положен труд. Държавотрворният народ, който, с налозите върху труда си, финансира подобряването на обществената среда и обществените системи, е в правото си да изисква правила на държание от тези, които са единствено ползватели на създадените от други богатства. Държавата е длъжна да наложи спазването на тези правила “, сподели в умозаключение Мая Палиева, претендент за депутат от листата на Политическа партия КОД в морската столица.
Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР