Варна. Свикнахме да общуваме помежду си чрез електронните устройства и

...
Варна. Свикнахме да общуваме помежду си чрез електронните устройства и
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Свикнахме да общуваме помежду си чрез електронните устройства и забравихме да общуваме с душите си

Варна. Свикнахме да поддържаме връзка между тях посредством електронните устройства и забравихме да поддържаме връзка с душите си. Нека си дадем обещанието, че няма да бъдем каменни хора. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри във Варна XVIII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който за поредна година се организира под неин патронаж, оповестиха от Прессекретариата на президента .
Вицепрезидентът акцентира, че събития като този фестивал връщат вярата в човешките добродетели, в човеколюбието. „ Да забравиш себе си в грижата за другия, да бъдеш потребен, да бъдеш другар, да бъдеш мощен поради себе си и поради другите. Това не са изречения, изпразнени от наличие, и Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми го потвърждава “, уточни Илияна Йотова.
Вицепрезидентът съобщи, че през днешния ден живеем в обезпокоителен свят, в който има доста експанзия, ненавист и отричане. По думите на Илияна Йотова желанието да отхвърлиш надвива над желанието да приласкаеш. „ Нека не разрешаваме това да се трансформира в норма на държание и отношение към света и хората “, прикани вицепрезидентът.
Илияна Йотова благодари на уредниците на фестивала – Българският червен кръст и Медицински университет-Варна, на техните съдружници и другари от целия свят. „ Имаме потребност да си подаваме ръце, да бъдем дружно и в положително, и в зло, да се опитаме да разберем другия, да погледнем през неговите очи “, посочи вицепрезидентът.
Илияна Йотова уточни, че в богатата фестивална стратегия феновете ще изгледат филми, правени от хора с обич за хора. „ Ще съпреживеем пъстра палитра от страсти, ще се докоснем до човешки ориси от всички точки на Земята, ще съпреживеем трагизъм и подвиг “, означи вицепрезидентът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР