Варна става дигитален иновационен хъб, съобщи кметът Иван Портних. Градът

...
Варна става дигитален иновационен хъб, съобщи кметът Иван Портних. Градът
Коментари Харесай

Варна става дигитален иновационен хъб 


Варна става цифров иновационен хъб, заяви кметът Иван Портних. Градът е един от 30-те в Европа, които ще получат поддръжка от Европейската комисия за развиване на бранша с най-голям стопански капацитет – цифровият. „Благодаря на Мария Габриел, еврокомисар по цифровата стопанска система, за насърчението и поддръжката! Радвам се, че посрещаме новата 2018 година с ново предизвикателство!“, сподели кметът.

30-те хъба, които вземат участие в плана на Европейска комисия, ще имат опция да развият бизнес проекти, да вземат участие в образования и работни срещи, ползвайки най-хубавите практики на други центрове за цифрови нововъведения в Европа,както и познания и опит на ПрайсуотърхаусКупърс (PwC) и Оксфордския университет.

Цифровият иновационен център (DIH) е помощно средство, което оказва помощ на фирмите да станат по-конкурентоспособни, като усъвършенстват своите бизнес и индустриални процеси, артикули и услуги посредством цифрови технологии.

Дигиталният иновационен хъб работи на правилото на едно гише, като дава на клиентите достъп до нови технологии и финансови механизми за поддръжка и основаване на мрежи. След като преминат програмата за образование, цифровите хъбове би трябвало да се трансфорат във значим дирек за цифровизацията на промишлеността в определените страни и райони, където сега се влагат по-малко в цифровите технологии в сравнение с в други елементи на Европа или в други браншове.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР