Варна. Специалистът по метаболитна хирургия д-р Мустафа Ондер Долап ще

...
Варна. Специалистът по метаболитна хирургия д-р Мустафа Ондер Долап ще
Коментари Харесай

Специалист по диабетна и метаболитна хирургия ще гостува във Варна на 30 и 31 май за безплатни консултации

Варна. Специалистът по метаболитна хирургия доктор Мустафа Ондер Долап ще организира безвъзмездни съвещания на български пациенти с бариатрични и метаболитни болести на 30 и 31 май 2019 година във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на „ Медикал Караджъ “ . Той ще гостува в града по покана на шефа на „ Медикъл Караджъ " Звезделина Лютфи. Посещението на доктор Мустафа Долап е част от нашата самодейност да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните способи и технологии в медицината. Както и до момента безплатните съвещания в границите на самодейността ни са ориентирани към пациенти с открити към този момент болести, към тези, нуждаещи се от второ мнение или интересуващи се от лекуване в чужбина.
Д-р Долап е заместител основен доктор в болница „ Ватан Чорлу ". Той приключва истанбулския медицински университет през 1996 година Специализира в Хасекска обучителна и изследователска болница. През 2013 година специализирал минимална инвазивна хирургия. Участвал е в многочислени конгреси свързани с хирургия при затлъстяване, метаболитни болести и херния.
В практиката си доктор Долап избира стомашен байпас за метаболитна хирургия, като златен стандарт. Хирургичната процедура, наречена стомашен байпас е намеса, при която стомахът е разграничен на дребна горна торбичка и доста по-голяма долна „ остатъчна " торбичка и по-късно тънките вътрешности са пренаредени, с цел да се свържат и с двете. Д-р Долап прави тази процедура 4 - 5 пъти месечно. При тази намеса възстановителния развой е по-лек, а резултатите сполучливи и дълготрайни.
Успешното лекуване на затлъстяване фрапантно усъвършенства съпътстващите болести, свързани с него. Така да вземем за пример Диабет Тип 2 се отстрани посредством стомашен байпас при 80% от пациентите със затлъстяване. Стомашният байпас дейно управлява сънната апнея при доста пациенти. Свързаната със затлъстяването хипертония също се повлиява от процедурата и изчезва на половина до две трети от пациентите.
Хирургично поделение на болница „ Ватан Чорлу " оказва планова и незабавна хирургична помощ, подсигурява денонощна хирургична помощ на всички нуждаещи се пациенти и обезпечава 24 часово наблюдаване от експерт по хирургия. Отделението разполага с ендоскопска инсталация. Извършват се първоначални, вторични и консултативни прегледи. Провежда се диагностично лекуване на заболели със болести на стомашно-чревния тракт, хепатобилиарна и панкреасна патология. Извършва се оперативно лекуване на недостатъци на коремната стена (всички типове хернии), меко тъканни контузии, гнойно септични болести, болести на млечната и щитовидната жлеза, оперативни интервенции при съдови болести на крайниците и другите степени на изгаряния.
Като част от секцията по незабавна хирургия, отделението се занимава с лекуването на травматичните повреди на гръдния панер и корема. В клиниката се правят и минимално инвазивни лапараскопски процедури.
Приоритет в активността на хирурзите на болничното заведение е незабавната гръдна и коремна хирургия, онкологични болести на стомашно чревния тракт, жлъчно чернодробна хирургия, хирургия на панкреаса, болести на дебелото черво, кисти, фисури и рагади, правят се огромен брой лапароскопски интервенции. Понастоящем доста постоянно е хирургичното лекуване при пациенти със затлъстяване и наднормено тегло.
Всички нуждаещи се от консултация или второ мнение български пациенти ще могат да си запишат авансово час за безвъзмездна консултация със експерта. Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с доктор Мустафа Ондер Долап във Варна на 30 и 31 май 2019 година би трябвало да се запишат авансово на:
- телефона на „ Медикъл Караджъ “: +359 878 500 730
- да заявят стремежи от тях час онлайн на https://www.medikara.bg/.
На място пациентите ще би трябвало да дават медицинските документи, които са им направени досега.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР