Варна спечели за втори път приза “Град на Знанието в

...
Варна спечели за втори път приза “Град на Знанието в
Коментари Харесай

Варна спечели приза Град на Знанието за втори път

 Варна завоюва за повторно наградата “Град на Знанието " в класацията на " Дарик радио " - " Кой е най-хубавият град за живеене ". Новината заяви водещият на обзорното предаване " Годината " Кирил Вълчев. Инициативата на медията тази година се организира взаимно с Фондация " Америка за България ". 

Поредното отличие в тази категория за Варна изрично утвърждава града ни като народен център за обучение и просвета. Вярвам, че точно образованите младежи са факторът, който ще движи града напред, по тази причина продължаваме да влагаме в тях, съобщи кметът, който се включи онлайн в предаването. Той напомни, че в бюджета на Варна разноските за обучение постоянно са били с максимален дял.

" И тази година, макар рецесията, над 90 млн. лева бяха вложени в тази сфера, като нарастването по отношение на предходната година е с 10 млн. лева За 2021 година към този момент имаме обезпечено финансиране от страната за над 31 млн. лева - за нови ясли, детски градини, учебни заведения. Благодаря за поддръжката на държавното управление, на министъра на образованието, с който работим в доста положително партньорство ", сподели. Той напомни, че тази година по негова самодейност бе подписан Меморандум за съдействие сред Община Варна, академичната общественост в града и бизнеса. Това е идея, която има за цел дълготрайно развиване на морската столица и трансформиране на икономическия профил на Варна посредством цифрови, новаторски и зелени решения, реализиране на стопански напредък - посредством вложения, основани на познание и нововъведения, създаващи работни места с висока продуктивност и приходи. ( ). 

" Един от огромните ни планове, включени в Меморандума, е построяването на нова икономическа зона за привличане на производства с висока добавена стойност. Това подсигурява разкриване на нови добре платени работни места, а Варна е град, който може да обезпечи нужните образовани фрагменти ", добави кметът.

Меморандумът " Варна - Град на Знанието " бе и един от претекстовете да подкрепим номинацията на града за оценката на " Дарик радио ", разяснява министърът на образованието, който бе посетител в студиото. Той оцени високо напъните, които Община Варна поставя за развиването на бранша - както за модернизиране на просветителната инфраструктура, по този начин и за положителното обществено партньорство с работещите в бранша.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР