Варна. Служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ и

...
Варна. Служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ и
Коментари Харесай

Варна: 13 210 чифта маратонки и 7710 опаковъчни кутии са задържани на Пристанище „Варна – Запад“ за нарушени права на интелектуална собственост

Варна. Служители от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и Териториална дирекция „ Северна морска “ са задържали 13 210 чифта маратонки и 7710 опаковъчни кутии за нарушени права на интелектуална благосъстоятелност. Това оповестяват от пресцентъра на Агенция „ Митници “ . Маратонките и опаковъчните кутии с обозначения на световноизвестни марки са открити в два контейнера от Китай, при взаимна инспекция в края на март 2019 година на Митнически пункт Пристанище „ Варна – Запад “ от митническите чиновници и чиновници на „ Гранична полиция “. Стоката в контейнерите е била оповестена като обувки и сложена под режим „ Временно депозиране “. При осъществената инспекция, зад първите два реда спортни обувки, които не носят знаци на регистрирани търговски марки, в контейнерите са открити общо 11 050 чифта маратонки с фигуративни и словесни изображения на известна немска марка, 2160 чифта маратонки с лого на американска марка и настрана 7710 опаковъчни кутии, също със знаци на двете международни марки.
Маратонките и опаковките са арестувани от митническите чиновници в осъществяване на Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения.
Получен е отговор от формалните представители на правопритежателите на засегнатите търговски марки с удостоверение, че арестуваните артикули нарушават права на интелектуална благосъстоятелност. Те подлежат на заличаване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР