Варна ще се включи в отбелязването на Деня на редките

...
Варна ще се включи в отбелязването на Деня на редките
Коментари Харесай

Варна се включва в отбелязването на Деня на редките болести

Варна ще се включи в отбелязването на Деня на редките заболявания, а в самодейността вземат участие също София и Плевен, научи Moreto.net. В трите града редом от 11 часа на 27 февруари ще стартира „ Поход на поддръжката “, в който ще се включат пациенти с редки болести, техни близки и другари. Той цели да притегли публичното внимание към тематиката за редките болести и да покаже, че тези пациенти са измежду нас и са пълноправни членове на обществото.

Във Варна шествието ще стартира от постройката на общината и ще приключи на входа на Морската градина.

Активностите са част от акцията на Национална пациентска организация (НПО) за отбелязване на Световния ден на редките заболявания (28 февруари), която тази година ще премине под мотото „ Редките са част от нас “. Кампанията се инициира от организациите по редки болести, членуващи в Неправителствени организации, които на 15.12.2021 година учредиха секция „ Редки болести и трансплантации “ към Неправителствени организации. За следващ Неправителствени организации ще се причисли към световната самодейност за показване на тематиката, която обичайно се празнува през последния ден от месец февруари.

Подкрепа на самодейността оказаха 10 общини в страната – София, Плевен, Варна, Пловдив, Хасково, Плевен, Благоевград, Бургас, Русе и Велико Търново. На 28 февруари (понеделник) в част от общините от 19:00 ч. алегорично ще бъдат осветени емблематични обекти в цветовете, присъщи за Световния ден на редките заболявания – синьо, зелено, розово и лилаво. Сред осветените обекти ще бъдат: Национален замък на културата (София), Дом на културата „ Борис Христов “ (Пловдив), Мостът в Морската градина (Бургас), Пантеон на възрожденците – град Русе (Русе) и Крепостта „ Царевец “ (Велико Търново). Градовете Бургас, Благоевград, Плевен, Хасково и Пловдив ще поддържат самодейността посредством окачване на постройката на съответната община особено основано за Световния ден на редките заболявания „ Знаме на поддръжка “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР