Варна ще привлича повече туристи, използвайки съвременните информационни технологии и

...
Варна ще привлича повече туристи, използвайки съвременните информационни технологии и
Коментари Харесай

Информационните технологии в полза на туристите

Варна ще притегля повече туристи, употребявайки актуалните осведомителни технологии и обществените мрежи. Такава опция дава европейският план „ Интерактивни градове “. Той концентрира напъните в основаването на повече благоприятни условия за популяризирането на Варна в интернет пространството.

Варна

Иван Димитров е създател на компания, която първа в България се занимава с бийкън технология. Чрез създаване на мрежи тя може да бъде в помощ на туристите във Варна.

Иван Димитров, притежател на ИТ компания
“Това е един нов цифров канал, който свързва туристите посредством техните смарт телефони с обектите в града. Дава им по-ясна визия на четири езика и елементарно те се направляват из града. ”
На български, съветски, немски и британски език гостите ще могат да схванат повече за над 70 обекта във Варна, като сканират информацията за тях със смарт телефоните си. Варненци могат интензивно да вземат участие в популяризирането на града посредством обществените мрежи.

Красимира Йорданов, отдел “Международно съдействие ” в Община Варна
“Опитът на европейски градове демонстрира, че се подтиква всякакво гражданско присъединяване, което ще способства до повишение видимостта на дестинациите и разпространение на градовете. ”
Друга цел на плана е гостите на Варна да имат по-бърз достъп до новите туристически артикули и услуги, които предлага градът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР