Варна ще подкрепи националният протест в защита на животните, научи

...
Варна ще подкрепи националният протест в защита на животните, научи
Коментари Харесай

Варненци излизат на протест пред Общината

Варна ще поддържа националният митинг в отбрана на животните, научи Varna24.bg . Протест в града е плануван за 20 май от 12 часа пред постройката на Община Варна, оповестяват от Зоозащита-Наказателен ОТРЯД. 

Ето какво споделят оттова: " След митинга на 30.03 и импортираната протестна декларация, от Министерски съвет не са сигурни,че има принуждение над животни и, че то се отразява и на хората..... Сега от Министерски съвет чакат мнения от 3 министерства за ОЧЕВИДНОТО!!!!

Междувременно безотговорни стопани изхвърлиха кучетата си, които самите те са озлобили. Пострадаха 3 деца и дядо им, само че отговорност няма... Продължава безнаказаното изхвърляне на кучета и котки... Изрод в Ахтопол беси котки!!! Общински чиновници тровят кучета!!! Общински чиновници изхвърлят кучета по горите!!! Общински чиновници,,ловят`` с брутална свирепост обществени животни!!! Почти 100% от приютите са концлагери!!!

НА НАС НОРМАЛНИТЕ, ОБИЧАЩИ ЖИВОТНИТЕ ХОРА,БОРЕЩИ съдебна експертиза ЗА ЗАКОННОСТ И ПРАВДА ХОРА НИ ПИСНА ДА ЧАКАМЕ!!!!!!!!

ЖИВОТЪТ НИ МИНА В ЧАКАНЕ, А ХИЛЯДИ ЖИВОТНИ НЯМА ДА ДОЧАКАТ, УМРЕЛИ В УЖАСНИ МЪКИ!!!

Протестът е продължение на този от 30.03 и е неопределен - до осъществяване на настояванията от импортираната декларация.

Протестът ще бъде проведен като събиране на островчето против министерски съвет и разполагане на табла с изображения на потърпевши от човешка свирепост и безнаказаност животни,точно пред входа и прозорците на Министерски съвет. Щом са слепи за насилието, ние ще им го покажем пред работното им място!

Във Варна ще се организира успореден митинг на 20.05. Молим варненци, които не могат да пътуват до София в работен ден, да посетят събитието пред Община Варна.

Ето какво се показва и в петицията " За увеличение на наказванията на насилниците на животни ":

Въпреки, че към този момент близо две години в България би трябвало да има зоополиция, закононарушенията и зверствата против животни не понижават. Причините за това не са доста, само че за сметка на това са фундаментални. Към момента може да се каже, че зоополиция действа единствено на територията на гр.Варна, Шумен, Добрич, София и частично Велико Търново. В останалите градове полицията просто отхвърля да влезе във функционалностите си.

Това естествено има и своето пояснение. Реално съгласно в този момент настоящият Наказателен кодекс,насилието против животни се класифицира като леко закононарушение и самата прокуратура прекомерно постоянно даже отхвърля да образува досъдебно произвеждане.Това обезмисля работата на полицията,води до възприятие за безотговорност у насилниците и възприятие за беззащитност у естествената част от обществото...

Имайки поради, че съвсем всички серийни убийци в предишното са изтезавали и убивали животни,че във всеки дом в който има домашно принуждение, първата жертва е домашният любим,може самоуверено да се заключи, че насилието над животни е сериозен симптом за психопатия и алена лампа за идно осъществяване на най-тежките престъпни закононарушения. С оглед на това считаме,че е неприемливо насилието над животни, убийството и организирането на боеве да се смята за леко закононарушение,и да дава опция на причинителите при приета виновност да получават условни присъди.Към момента най-сериозното наказване е от пет години,което автоматизирано става условна присъда,а най-голямата санкция е до 10 хиляди лв.,като до в този момент не са налагани в България.

В този ред на мисли считаме,че смяна в Наказателният кодекс няма да реши всички проблеми,но ще постави положително начало,ще отнеме опцията на нехайни прокурори да омаловажават този тип закононарушения,ще даде опция на полицията и зоополицията да бъдат ефикасни,ще има превантивно деяние, ще докара до предварителна защита на най-тежки закононарушения и съответни санкции на насилниците.  

Подпишете петицията с цел да можем да се преборим за смяна на чл.325а и чл.325б с увеличение на наказванията в рационални и обективни граници и допълнение на закона с някои пропуснати хипотези както следва:    

 Чл. 325а. (1) Който провежда или взе участие в провеждането на боеве с животни, отглежда, тренира или дава животни за боеве, се санкционира с отнемане от независимост от седем до 10 години и с санкция от двадесет хиляди до петдесет хиляди лв.,а животните се лишават в интерес на страната.

  (2) Наказанието е отнемане от независимост от осем до 10 години и санкция от петдесет хиляди до 100 хиляди лв., когато:  

1. действието е осъществено повторно;  

2. действието е осъществено от ветеринарен доктор или механик, от лице, осъществяващо активност или специалност, обвързвана с развъждане на животни или полагане на грижи за тях;

  3. на боевете участва малолетно или малолетно лице;  

4. боевете се снимат за разпространяване.  

(3) Наказанието по алинея 2 се постанова и на оня, който провежда или взе участие в залагания при боеве с животни.

  (4) Деецът не се санкционира, в случай че непринудено заяви на подобаващ орган на властта авансово за престоящо осъществяване закононарушение по алинея 1 и 3.     

Чл. 325б (1) Който, като прояви свирепост към гръбначно животно  или незаконно му аргументи  смърт, тежко или трайно увреждане, се санкционира с отнемане от независимост от шест до осем години и с санкция от пет хиляди до дест хиляди лв..  

(2) Наказанието е от седем до 10 години и санкция от 10 хиляди до двадесет хиляди лв., когато действието по алинея 1 е осъществено:  

1. от лице, което реализира активност или специалност, обвързвана с развъждане на животни или полагане на грижи за тях;  

2. по метод или със средства, рискови за живота на хора или животни, по изключително непосилен метод за животното или с особена жестокост;  

3. на обществено място или в наличието на малолетно или малолетно лице;

  4. наново.

  Чл.325в

(2)  В случаите по алинея 1, в случай че е последвала гибел, наказването е отнемане от независимост до осем години и санкция до двадесет хиляди лв..

Чл.325г (1)Който прояви свирепост към гръбначно животно се санкционира с отнемане от независимост до три години и санкция от две хиляди до пет хиляди лв..

(2)Наказанието е до пет години и санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв. когато действието по ал.1 е осъществено:

1. от лице, което реализира активност или специалност, обвързвана с развъждане на животни или полагане на грижи за тях;

2. по метод или със средства, рискови за живота на хора или животни.

3. на обществено място или в наличието на малолетно или малолетно лице;

4. наново.

Чл.325д (1)Който като прояви немарливост или в прорез с откритите със закон или разпоредба на способен орган способи и места, разпръсква или залага рискови или отровни субстанции създавайки причина от това да пострадат хора,диви или домашни гръбначни животни, се санкционира с отнемане от независимост до три години и санкция до пет хиляди лв..

(2) Наказанието е до пет години и санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв. в случай че действието е осъществено наново.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР