Варна се включва в инициативата по повод Световния ден на

...
Варна се включва в инициативата по повод Световния ден на
Коментари Харесай

Варна се включва в инициативата по повод Световния ден на пулмоналната хипертония

Варна се включва в самодейността във връзка Световния ден на пулмоналната хипертония наричана още заболяването на сините устни, който се отбелязва на 5-ти май.

Морската столица е измежду осемте града в страната – дружно със София, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен, в които разнообразни здания ще бъдат осветени в наследник цвят в часовете от 20 ч. до 23 ч. на 5 май, с което се цели да се притегли вниманието на обществеността към това съществено социалнозначимо заболяване.

В синьо ще бъде осветена постройката на Фестивалния и конгресен център във Варна. Организатор е съдружие " Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония ".

Целта на акцията под надпис „ Дари мирис ” е да притегли вниманието върху проблемите на хората, живеещи със болестта пулмонална хипертония, като в същото време покаже съпричастност към тях и околните им.

С тази диагноза се живее мъчно, а въздействието ѝ върху качеството на живот е доста. Затова е неотложно пациентите да бъдат добре осведомени по отношение на резултатите на болестта, разпростряли се оттатък клинично дефинираните признаци и оказващи влияние върху практическия, прочувствения и финансов аспект на живот. 5-ти май е разгласен за Световен ден на пулмоналната хипертония през 2012 година

В тазгодишната акция ще се включат над 80 национални асоциации от целия свят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР