Варна. С всяка изминала година се увеличава броят на хората,

...
Варна. С всяка изминала година се увеличава броят на хората,
Коментари Харесай

Димитър Димитров: Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация – Североизточен регион: Всяка година се увеличават къмпингуващите по Северното Черноморие

Варна. С всяка минала година се усилва броят на хората, които къмпингуват по Северното Черноморие. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Димитър Димитров, ръководител на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация – Североизточен район. Той добави, че през този летен сезон къмпингите на север са били цялостни и е било съвсем невероятно да се откри свободно място месеци наред. Най-активни в къмпингуването и бивакуването са българите и румънците, само че не са малко и искащите от западна Европа, които извънредно доста харесват природата на север. Проблем все още остава неналичието на подобаваща инфраструктура, като с отпадните води казусът е позволен, с помощта на пречиствателните станции.
Димитров изрази вяра, че в идващите 2-3 години ще се усъвършенства доста и инфраструктурата, тъй като напорът от искащи да къмпингуват по Северното Черноморие става извънредно огромен и е належащо да се създадат усъвършенствания. По отношение на културата на хората, експертът подчера, че нещата вървят в позитивна посока, като несъмнено има и изключения, само че те са все по-малко с всяка минала година. Впечатление прави, че самите къмпингуващи показват висока непоносимост към тези, които унищожават околната среда и алармират управляващите. „ Тази форма на туризъм набира сериозна известност и аз имам вяра, че локалната власт ще обърне внимание на страна, с цел да се развива още по-добре и да привличаме повече туристи “, сподели в умозаключение Димитър Димитров.
Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР