Варна. С репетиции на нов спектакъл и представления за най-малките

...
Варна. С репетиции на нов спектакъл и представления за най-малките
Коментари Харесай

Варна: С репетиции на нов спектакъл и представления за най-малките в града бе отбелязан Международният ден на кукления театър

Варна. С подготовки на нов театър и представления за най-малките във Варна актьорите във Варна бе маркиран Международният ден на кукления спектакъл. Трупата на Държавния куклен спектакъл в града, като всеки различен ден, посрещна празника на работното място. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна шефът на театъра Вера Стойкова. По думите й в детска градина в града е бил показан спектакълът „ Ябълката “, който съгласно нея е доста прекрасен и назидателен, с обичани детски герои – „ Случка непозната с ябълка в гората “. Вера Сиракова уточни също, че се е провела и подготовка за спектакъла „ Цветята на дребната Ида “, който доста скоро ще зарадва своите фенове.
„ Поздравявам и всички с настъпването на пролетта! С повече усмивки, куклите носят усмивки, куклите носят наслада. Получихме доста поздравления от наши сътрудници по света. Да живеят куклите, да живее светът на въображението! “,каза още тя. В момента в Държавния куклен спектакъл във Варна работят 17 артисти, дружно с Вера Стойкова, която с наслада си разрешава щастието да играе в някои от пиесите. В екипа има още по двама режисьори и сценографи, доста композитори, един от които маестро Иван Кръстев, има художник-изпълнители, осветители, музикални ръководители, озвучители, театрални служащи, спектакъл майстори, механически служби от всевъзможен тип, администрация. „ Много хора работят за това децата да имат своите прелестни моменти в театъра и отвън него. Организаторите също са доста значими “, сподели още точно на Международния ден на театъра Вера Стойкова.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР