Варна. С литургия за здраве и благополучие, отслужена от Варненския

...
Варна. С литургия за здраве и благополучие, отслужена от Варненския
Коментари Харесай

Варна: УМБАЛ „Св. Марина“ отбеляза патронния си празник

Варна. С литургия за здраве и благоденствие, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, награждаване на дългогодишни чиновници и богата музикално-артистична стратегия означи патронния си празник УМБАЛ „ Св. Марина “ във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет (МУ) - Варна .
Ръководството на болничното заведение посрещна гостите под звуците на духовата музика на военноморските сили в парка пред южния вход на лечебното заведение. Пациенти, медици и доста другари почетоха празника и поздравиха управлението на лечебното заведение.
министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изпрати приветствен адрес, в който се споделя: „ На този ярък празник поздравявам вашите старания да опазите здравето на пациентите, като прилагате най-съвременните и ефикасни способи за диагностика и лекуване. Благодарение на сполучливия мениджмънт на управлението, високия професионализъм и всеотдайна работа на екипа от медицински експерти, УМБАЛ „ Св. Марина “ се утвърди като едно от най-динамично разрастващите се лечебни заведения в страната. “
Ректорът на МУ-Варна проф. доктор Красимир Иванов уточни в поздравлението си, че с помощта на напъните на хората, работещи тук, УМБАЛ „ Св. Марина “-Варна се трансформира в европейското лице на българското опазване на здравето и получи редица влиятелни оценки и награди. Изпълнителнит шеф проф. доктор Валентин Игнатов отличи с почетни плакети и грамоти дългогодишни чиновници и им благодари за персоналния принос, безрезервност и професионализъм в ежедневната работа.
За настроението на гостите се погрижиха надарените студенти от фолклорния отбор на МУ - Варна, близначките Мерлин и Нермин Игнатови, шестокурсникът Антонио Гунчев, второкурсничката Ивелина Делчева, Ейнджъл Матю и Бенхур Бенджамин, солистите на варненската опера Вера Железова и Валерий Георгиев, лауреатите на голям брой национални и интернационалните певчески състезания за деца Моника Парушева, Лилия Николова, Мойра Янкова и Максим Ялнъзов, виртуозната пианистка Жени Душкова, чаровната звезда от „ X фактор “ Цвета Добрева и нежните балерини от балет „ Вива денс “. Под аплодисментите на доста посетители вечерта приключи с осъществяванията на рок бандата на проф. доктор Вилиян Платиканов и другари. Най-малките посетители на празника рисуваха върху хвърчила и се забавляваха с доста игри.
Поздравителни адреси бяха получени също от доктор Йорданка Пенкова, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Жени Начева, ръководител на Надзорния съвет на НЗОК, контраадмирал Митко Петев – пълководец на Военноморските сили, проф. доктор Красимир Гигов, основен секретар на Министерството на здравеопазването, Стоян Пасев – регионален шеф на Варна, Тодор Балабанов – ръководител на Общински съвет Варна, доктор Марияна Симеонова - шеф на Агенцията по трансплантации, шефове на академични лечебни заведения и лечебни заведения от страната, представители на държавната и локалната власт, ректорите на Висшето военноморско учебно заведение и Технически университет - Варна, шефове на компании и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР