Варна. С елегантна благотворителна вечеря със специален гост Н.Пр. Д-р

...
Варна. С елегантна благотворителна вечеря със специален гост Н.Пр. Д-р
Коментари Харесай

35 000 лева се събраха по време на благотворителната вечеря в подкрепа на Карин дом - Варна

Варна. С елегантна благотворителна вечеря със специфичен посетител Н.Пр. Д-р Роб Диксън, дипломат на Обединеното кралство в Република България, Карин дом означи своята 25-та годишнина, оповестиха от пресцентъра на Карин дом - Варна . Представители на бизнеса, самостоятелни донори и другари на Карин дом се събраха в Морско казино освен да отбележат значимия празник, само че и за събиране на средства за новата постройка на лечебния център за деца със специфични потребности, който от основаването си до през днешния ден е посрещнал 2800 деца.

В програмата присъединяване взеха дребната балерина с огромни достижения Яница Георгиева, танцова школа Маламбо, квартет Note и Поли Генова, която с изключение на, че зарадва публиката с осъществяване на последните си песни, поздрави изпълнителния шеф на Карин дом Мая Донева и целия екип със специфичен приветствен адрес, насочен от българското учебно заведение в Лондон, носещо името на създателя на Карин дом – господин Иван Станчов.

Особено прочувствен беше и поздравът на дребната възпитаничка на Карин дом Моника Георгиева. С кулинарно щоу онлайн се показаха двама основните шефове към Институт по кулинарни изкуства към ВУМ, а рецептата, която показаха беше закупена благотворително от част от гостите.

Водещ на събитието беше магнетичната Мария Силвестър, до момента в който ролята на водещ на благотворителния търг, в който бяха набрани и по-голямата част от даренията, пое Ники Кънчев. Гостите наддаваха за разнообразни предмети, измежду които тениски с подпис от Христо Стоичко, който изпрати и специфичен привет към аудиторията, книга с обръщение от Димитър Бербатов, тениска с подпис от Цветан Соколов, доста предмети на изкуството и прекарвания.

Набраните 35 ооо лв. отиват за добра идея, защото към този момент стартира градежът на новата постройка на Карин дом в необятния център на Варна. Цялата активност на Карин дом сега е събрана под покрива на тогавашната вила на семейство Станчови, издигната през 1908г., която не дава отговор функционално на потребностите на организацията да развива своите лечебни стратегии и образования.

Именно това е повода през 2019г. Общинският съвет на Община Варна да вземе решение да подари на Карин дом терен за създаване на нова постройка. Финансирането на тази нова постройка се дава на Карин дом от Фондации Велукс, а парцелът е с повърхност 2450м2 в централна част на Варна.

Въпреки поддръжката, която Карин дом има, средствата няма да стигнат за завършване и закупуване на профилирано съоръжение и обзавеждане за новия лечебен и обучителен център. Всички искащи да дарят за идеята не престават да имат тази опция посредством банковите сметки на фондацията или посредством отворения DMS номер.

За Фондация Карин дом
Фондация Карин дом е организация с нестопанска цел, която започва работата си като център за деца със специфични потребности във Варна през 1996г. Вече 25 години Карин дом дава друг и сложен модел на услуги за деца и техните фамилии. Нашият екип дава квалифицирани услуги по рехабилитация и ранна намеса на повече от 300 деца годишно от цялата страна на възраст от 0 до 8г.

Нашето най-голямо достижение е партньорството със фамилията, а нашият най-ценен съдружник по пътя към всеки триумф, всяка дребна победа и огромна крачка в развиването на децата са техните родители.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР