Варна с 475 млн. бюджет, Пловдив - с 303 млн.

...
Варна с 475 млн. бюджет, Пловдив - с 303 млн.
Коментари Харесай

Изпълняваме европроекти за 184 млн., повечето - на хартия

Варна с 475 млн. бюджет, Пловдив - с 303 млн. Капиталовата стратегия на Община Пловдив - тъмна Индия
Европейски планове на обща стойност 184 млн. лв. са в развой на осъществяване - това е записано в бюджета на Община Пловдив за 2019 година От тези пари 143 млн. лв. са безплатна помощ по оперативни стратегии, а останалите 41 милиона са от лични доходи на общината.

Повечето от тези планове обаче са в осъществяване на хартия. Най-големият план - Водният цикъл, за 115 млн. лв. е на стадий публични поръчки. От въпросните средства не е усвоен нито един лев.

В развой на подготовка са планове за към 50 млн. лв.. Един от значимите за Пловдив планува ограничения за възстановяване на атмосферния въздух. По оперативна стратегия " Околна среда " е записано европейско финансиране на стойност 14 млн. лв.. Но в графата какви разноски ще се вършат по този план през 2019 година има единствено бели полета. За енергийна успеваемост на жилищни здания по оперативна стратегия " Региони в напредък " Пловдив получава нови 18 млн. лв.. От тях администрацията възнамерява да извърши поправки за 5,4 милиона.

По същата стратегия общината има 17 млн. лв. за създаване на икономическа зона в кв. " Гладно поле " в съседство с хотел " Империал ", благосъстоятелност на кметската фамилия. В бюджета е записана оптимистична прогноза за асимилиране на първите 5 млн. лв.. Но към този момент не е оповестена нито една социална поръчка за създаване на инфраструктурата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР