Варна. Родители на деца от Начално училище (НУ) Васил Левски“

...
Варна. Родители на деца от Начално училище (НУ) Васил Левски“
Коментари Харесай

Варна: Родители на деца от НУ „Васил Левски“ организират протест пред Общината заради проблемите със сградата на училището

Варна. Родители на деца от Начално учебно заведение (НУ) „ Васил Левски “ в регион „ Аспарухово “ във Варна провеждат митинг пред Общината поради проблемите, свързани със постройката на образователното заведение съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна. Очаква се родителите да се съберат в 10.00 часа. В началото на годината деца от подготвителни групи и възпитаници до 4 клас бяха изведени от НУ „ Васил левски Левски “ поради ремонт на постройката и бяха краткотрайно настанени в детските градини „ Горска приказка “ и „ Морски свят “ и в Морската гимназия „ Св. Николай Чудотворец “, които се намират в същия регион. Ремонтът е нужен поради фалшив градеж на постройката, като казусът е бил открит след осъществено градивно проучване на постройката и актуализация на техническия паспорт. Документацията от осъщественото градивно проучване на постройката е предадена от Община Варна на Районната прокуратура на 14 юни. Обследването е осъществено от проектантско бюро „ Статком “ ЕООД. От него излиза наяве, че констативният акт 15 на постройката не дава отговор на истината за осъществяването на градежа – осъществени са обилни промени в структурата, които не са отразени в констативния акт и това е допустима причина показаният акт 15 да бъде считан като документ с погрешно наличие.
Сградата на НУ „ Васил Левски “ бе издигната на правилото на публично-частно партньорство след подписване на контракт сред Община Варна и „ Стоянстрой “ ЕООД. Откриването на строителната площадка на новата постройка на НУ „ Васил Левски “ е било през май 2011 година, а на 9 декември 2011 година е издадено позволение за прилагане на учебното заведение и въвеждане в употреба. В края на 2017 година със заповед на кмета учениците бяха изведени от учебното заведение заради голям брой подадени сигнали от шефа за съществени проблеми със постройката. Планът за решение на казуса със постройката на учебното заведение продължава с разработване на план „ Основен ремонт и реорганизация на Народно читалище „ Васил Левски “. Предстои оценка на сходство на плана от профилирана надзорна компания, издаване на позволение за градеж, избор на реализатор и въвеждане на обекта в употреба.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР