Варна разчита на Висшето военноморско училище Никола Й. Вапцаров“ за

...
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Варна разчита на Военноморското училище за развитието на високите технологии и киберсигурността

„ Варна разчита на Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Й. Вапцаров “ за развиването на високите технологии, умните решения, изкуствения разсъдък и киберсигурността. Знам, че Морско учебно заведение е освен обичаи и пример за висок учебен стандарт, само че и поглед в бъдещето със солидна стратегия. Това дава опция на нашата община да си партнира с Военноморско учебно заведение, както и с всички други институции с сферата на висшето обучение в реализирането на взаимни софтуерни планове. “

Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на честването на 143 години от основаването на Военноморското учебно заведение в града. Официалната гала се състоя в зала „ Вапцаров “ в учебното заведение.

„ Морско учебно заведение е емблема във Варна и аз като варненец усещам отбелязването на 143-ата годишнина от основаването му като една от значимите дати за града, сподели още кметът. Освен високи стандарти в образованието и развиването на нашия град като академични център, ВВМУ образова нашите курсанти и младежи в достолепие и смелост и ние можем да разчитаме на тях във всевъзможни обстановки, добави Коцев. Той употребява случая да благодаря за помощта от висшето учебно заведение, оказана на Община Варна по време на ураганното злополучие, което съответства с встъпването му в служба като кмет през ноември предходната година. Убеден съм във вашите благоприятни условия и имам вяра, че дружно ще реализираме доста триумфи за нашия град “ , сподели още Коцев.

Поздравления във връзка празника на висшето учебно заведение насочиха началникът на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров, министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, регионалният шеф проф. Андрияна Андреева. Програмата стартира с поднасяне на цветя пред паметника на Никола Вапцаров и връчване на награди на военни .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР