Варна. Районен съд – Варна одобри постигнато в съдебна зала

...
Варна. Районен съд – Варна одобри постигнато в съдебна зала
Коментари Харесай

Районен съд - Варна осъди 29-годишен мъж за опит за грабеж на пари от доставчик на храна

Варна. Районен съд – Варна утвърди реализирано в правосъдна зала съглашение, с което на 29-годишен мъж бе наложено условно наказване за осъществен от него опит за обир на пари от снабдител на храна за дома, оповестиха от пресценъра на съда . Престъпното действие е осъществено на 9 октомври 2018 година във Варна. Подсъдимият бил някогашен сътрудник на потърпевшия, с който имали влошени връзки. Той решил да нападне разносвача през нощта на посочената дата и да вземе парите от оборота.

Подсъдимият съумял да разбере авансово адреса на идна доставка, придвижил се до такава степен, сложил маска върху лицето си и шапка с козирка, с цел да не бъде разпознат, при което зачакал край входа връщането на разносвача след осъществяването на поръчката. 29-годишният мъж изненадал с удар в тил пострадалия, като със мощ и заплашване опитал да пребърка джобовете му и да вземе наличните в него към 400 лв.. Съсед и двама минувачи по улицата се озовали на виковете за помощ на потърпевшия, при което подсъдимият прекратил боричкането и побягнал, като шапката, част от движимостите му и мобилния телефон изпаднали на земята.

Подсъдимият призна виновността си, като по силата на постигнатото сред страните и утвърдено от съда съглашение, бе наказан на една година отнемане от независимост, изтърпяването на което се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР