Варна. Ръководството на един от големите свинекомплекси край Варна се

...
Варна. Ръководството на един от големите свинекомплекси край Варна се
Коментари Харесай

Наско Манасиев, собственик на свинекомплекс край Варна: С всички мерки се стремим да предпазим промишлеността от опасността на африканската чума

Варна. Ръководството на един от огромните свинекомплекси край Варна се стреми с всевъзможни ограничения да защищити индустрията от заплахата на африканската чума. Освен прецизен надзор в предприятието, компанията даже подарява по едно прасе на стопаните в селото, с цел да не гледат животни по дворовете. Това разяснява притежателят на свинекомплекса Наско Манасиев след съвещание на Областната епизоотична комисия, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Той увери, че в предприятието е въведен доста прецизен надзор – всеки служащ минава стерилизация преди да влезе в обекта, работи се с облекла, които се събличат след работа. Дезинфекцира се със специфични установки.
„ Но това не дава 100 % сигурност, тъй като болестта се популяризира по всевъзможни способи – по въздух, по вода, по земя. Така че може да се чакат изненади, тъй като в Румъния рецесията не е овладяна, изясни Манасиев. Той добави, че е доста значимо кметовете на общини и Областната дирекция по сигурност на храните да оказват помощ за прекъсване на развъждането на нерегистрирани свине в по този начин наречените задни дворове на хората. „ На моята територия се опитваме да се оправим, няма свине, само че хората отново желаят да си купуват. Предприемаме всевъзможни ограничения, с цел да предпазим индустрията от нежелани резултати “, изясни шефът на комплекса.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР