Варна. Работна среща, част от младежката инициатива На фокус: Медиацията

...
Варна. Работна среща, част от младежката инициатива На фокус: Медиацията
Коментари Харесай

Във Варна ще се проведе работна среща за медиацията във висшето образование

Варна. Работна среща, част от младежката самодейност " На фокус: Медиацията във висшето обучение - новата просвета на връзка в 2021 година ", ще се организира на 17-ти септември във Варна. Инициативата се реализира от дирекция " Образование и юношески действия " при Община Варна и Университетския център по медиация (УЦМ) при Икономическия университет.

В нея ще вземат участие посредници, преподаватели, представители на студентските препоръки от висшите учебни заведения във Варна. Ще се обсъдят благоприятни условия за взаимни начинания и конгреси, както и за основаване на мрежа от академични центрове по медиация.

Прилагането на извънсъдебно решение на разногласия в областта на висшето обучение посредством медиация е актуален метод за разрешаване на спорове в академична среда, което се чака да докара до понижаване на броя искове за правосъдно разрешаване на разногласия и основаване на атмосфера на доверие, респективно повишение доверието и одобряване престижа на висшите учебни заведения, изясняват уредниците.

Съобразно противоепидемичните ограничения срещата ще бъде извършена присъствено и онлайн на адрес meet.google.com/riw-emqp-kuv.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР