Варна. Продължаваме с изнесените заседания на Изпълнителното бюро - днес

...
Варна. Продължаваме с изнесените заседания на Изпълнителното бюро - днес
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Стартираме кампания за допитвания до гражданите за местни теми

Варна. „ Продължаваме с изнесените съвещания на Изпълнителното бюро - през днешния ден сме във Варна. Обсъждахме с общински ръководители от региона проблемите и решенията, както и тези във Варна. Проблемите, които откроихме и надлежно предложенията за решения, са свързани с чистотата на въздуха в града и отражението му върху здравето на жителите и гостите на Варна. Друг проблем е тежкото положения на инфраструктурната система. Канализацията – при по-обилен дъжд, Варна се трансформира в езеро. Сметопочистването в някои региони, където не се извозва боклукът – Приморско, Младост, Владиславово. Един от най-важните въпроси – дребен и междинен бизнес. Варна е град с огромни, само че неоползотворени благоприятни условия за стопанската система. Пред нас стои въпросът за създаване на индустриална зона. В региона се обрисува демографския проблем, опазването на здравето и поминъка. Оттук ще стартираме една национална акция – подписки за допитване до жителите по локални проблеми ”. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Варна, оповестиха от пресцентъра на партията . Тя посочи, че с подписките по значими за хората в общината въпроси се цели да си кажат мнението, да се изготвят решенията и тези решения да залегнат в платформата на левицата за изборите.
Корнелия Нинова разяснява и вътрешнопартийните тематики, наранени по време на съвещанието. „ Взехме нелеко решение, което е подчинено на едно предпочитание – обновяване, смяна на статуквото. Когато искаш прoмяна в страната, първо би трябвало да покажеш смяна в себе си. Борислав Гуцанов от през днешния ден е със свалено политическо доверие от ИБ като ръководител на градската организация. До конференцията през септември длъжността ще извършва Христо Боев ”- ръководителя на регион Одесос ", разгласи Нинова.
Председателят на Българска социалистическа партия разяснява и оповестения нов здравен модел, препоръчан от държавното управление на Борисов. „ Ние сме подготвили нашите оферти във „ Визия за България ” още преди година ”, означи тя. Лидерът на левицата напомни, че различният модел съдържа няколко съществени неща – акцент върху държавно и общинско опазване на здравето, разпоредба за установяване на заплатите на експертите и лекарите, създаване на здравния модел на районен принцип, където се сплотяват незабавна помощ, доболнична и болнично лекуване. Запазване на статута на НЗОК. Тя беше безапелационна, че предложенията на левицата са в контраст с модела, стартиран от държавното управление.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР