Варна привлича все повече компании от сферата на иновациите, дигиталните

...
Варна привлича все повече компании от сферата на иновациите, дигиталните
Коментари Харесай

Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на иновациите

 Варна притегля от ден на ден компании от сферата на нововъведенията, цифровите технологии, финансите. Днес живеем във времето на стартъпите. Това ново потомство бизнесмени постоянно ме впечатлява с уменията си да усъвършенства и да основава нововъведения, които трансформират света. Затова чакам доста нови бизнес хрумвания да тръгнат отсам, от тази зала. Това съобщи досегашният кмет и претендент на ГЕРБ за нов управнически мандат Иван Портних на откриването на Innowave Summit 2019.

Събитието, което се организира във Варна, събира международни имена в областта на нововъведенията, маркетинга и технологиите. В него ще се включат топлектори от международни марки като Гугъл, Apple, Фейсбук, Amazon, eBay, Trip Advisor, Booking, CNN, Alibaba.com и други Именно поддръжката за юношески стартъпи и компании от сферата на цифровите технологии заема водещо място в програмата на Иван Портних за развиване на морската столица.

Във видеообръщение към участниците еврокомисарят, отговарящ за нововъведенията и младежта, Мария Габриел посочи, че едно от най-важните високотехнологични събития в Югоизточна Европа - Innowave Summit 2019, дава убеденост на младежите, че бъдещето е в техните ръце.

" Конференцията  е повече от иновационно събитие – тя свързва нововъведенията, младежките бизнесмени и образованието. Събитието е израз и на това, че Варна има голям капацитет да продължи да се развива като цифров и информативен център в България ", сподели Габриел и добави, че в този момент е най-хубавото време за нововъведения.

" Днес на Innowave са едни от най-хубавите специалисти в света в тази област. От тях може да се научи доста. Ако изграждате компания или към този момент управлявате съществуваща, бъдете цифрови в световна стопанска система. Възползвайте се от технологиите на изкуствения разсъдък и блокчейн и станете стартъп първенци. Европа е отворена за иноваторите, за бизнесмените, за смелите хрумвания ", добави Мария Габриел. Тя пожела Innowave Summit 2019 да бъде развъдник за новите цифрови първенци, с които Варна и България да се гордеят.

Събитието се организира през днешния ден и на следващия ден в Двореца на културата и спорта във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР