Варна. Приключиха дейностите по техническа рекултивация на старото общинско депо

...
Варна. Приключиха дейностите по техническа рекултивация на старото общинско депо
Коментари Харесай

Инж. Деян Иванов, кмет на Белослав: Приключиха дейностите по рекултивация на старото общинско депо за неопасни отпадъци в местност Дълбок дол

Варна. Приключиха дейностите по техническа рекултивация на остарялото общинско хранилище за неопасни боклуци в околност Дълбок дол. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна кметът на Община Белослав инж. Деян Иванов. Реализацията на обект „ Закриване и рекултивация на общинско хранилище за неопасни боклуци в околност Дълбок дол в землището на гр. Белослав “ е осъществена по утвърден план от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда на стойност 990 000 лева „ Районът е облагороден, няма следи от отпадъци. По плана се засажда и растителност “, означи инж. Деян Иванов.
По плана са осъществени рекултивационни мероприятия по отношение на условията за оформяне и запечатване на тялото на отпадъците, отбрана от повърхностни и подпочвени води. Провежда се стадий от биологична рекултивация на терена. Предметът на рекултивация не планува използването на земите – тялото на депонираните боклуци, в интервал от 30 години до окончателното разложение на отпадъците. На този стадий с реализацията дейностите по плана е реализирано понижаване на отрицателното влияние върху съставените елементи на околната среда – почви, атмосферен въздух, повърхностни и подземни води. Елиминирани са рисковете, произлизащи от придвижването и разпространяването на гудроновите замърсявания в тялото на депото и отвън него.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР