Варна. През тази година се навършват сто и осемдесет години

...
Варна. През тази година се навършват сто и осемдесет години
Коментари Харесай

Варна: 180 години от построяването на църквата „Св. Атанасий” и храмов празник тържествено ще отбележат в града

Варна. През тази година се навършват 100 и осемдесет години от построяването на храм „ Св. Атанасий ” във Варна. По този мотив с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан църковното настоятелство ще провежда през цялата година разнообразни събития за тържествено отбелязване 100 и осемдесет годишнината на храма, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . В чест на храмовия празник на 17 януари 2018 година (сряда), от 17:00 часа ще бъде отслужена вечерня с петохлебие.
На 18 януари (четвъртък), от 09:00 часа Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще оглави празнична Архиерейска св. литургия. В нея присъединяване ще вземат свещеници от Варненска и Великопреславска епархия и от други епархии от страната и чужбина.
По открита към този момент традиция след литургията, ще бъде отслужен водосвет и ще бъде осветена риба, която ще се раздава на всички присъстващи.
В същия ден, от 18.00 ч. в храм „ Св. Атанасий ” ще се организира среща – диалог с архимандрит Максим, който е предстоятел на храм „ Св. Архангел Михаил ” в Таксиархис - Република Гърция.
Никола ПЕТКОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР