Варна. През месец септември зоопаркът във Варна ще бъде домакин

...
Варна. През месец септември зоопаркът във Варна ще бъде домакин
Коментари Харесай

През месец септември зоопаркът във Варна ще бъде домакин на Екоработилница

Варна. През месец септември зоопаркът във Варна ще бъде хазаин на Екоработилница, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Непосредствено след първият образователен ден уредниците на работилницата канят всички възпитаници да се забавляват по забавен и потребен метод а точно като изградят мощна връзка с природата.

Инициативата ще се организира в три следващи петъка до края на септември от 13.00 до 16.00 часа на поляната в Зоопарка.

В рамките на няколко работилници уредниците от Академия за рецеклиращо изкуство ще покажат на всички гости на зоопарка по какъв начин могат да създават сувенири, дребни пластики от отпадъчни материали.

Ще се подчертава върху животните, които населяват градината, с цел да се построи една по-силна връзка с тях и с цел да могат децата да се научат по какъв начин да ги пазят и почитат.

Паралелно с това в границите на Екоработилницата ще бъдат демонстрирани нови приложни техники, които ще оказват помощ на децата да употребяват отпадъците като материал за творчество.

Не на последно място е и полемиката,която ще се организира на тематика " Нулев боклук " и запазване на околната среда дружно с експерти-еколози от Зоопарка.

В последната работилница ще бъде маркиран и юбилея на варненската зоологическа градина, която става на 60 година

Работилниците се осъществят с финансовата поддръжка на Фонд " Култура " Варна.

Десислава ВАСИЛЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР