Варна. Преносните оператори на България и Румъния подписаха договор за

...
Варна. Преносните оператори на България и Румъния подписаха договор за
Коментари Харесай

Договор за взаимна аварийна доставка на електроенергия подписаха Електроенергийният системен оператор на България и Националният преносен оператор на Румъния Транселектрика

Варна. Преносните оператори на България и Румъния подписаха контракт за оказване на взаимна спешна доставка на сила за застраховане на енергийните системи на двете страни, оповестиха от пресцентъра на ЕСО ЕАД . Целта на контракта е даване при потребност на спешна помощ от реалновременните запаси без да се повлияват отрицателно енергийните системи на страните. Преносните оператори на България и Румъния се ангажират с доставка на сила в случаи на повреди, които заплашват сигурността на системата на една от страните. Договорът регламентира спешната помощ да бъде обезпечена до 1 час от поискването й, при положение на приемане на поръчката от страната-доставчик. Предоставянето на спешна помощ по никакъв метод няма да оказва въздействие на преносната дарба на страната и ще бъде съобразявано с нейните механически благоприятни условия и налични запаси.
Договорът беше подписан от изпълнителния шеф на Електроенергийния систематичен оператор - Иван Йотов и генералния шеф на Транселектрика – Корина Попеску по време на четвъртото съвещание на Съвета за съдействие на високо ниво сред държавните управления на Република България и Република Румъния, което се организира във Варна на 3 октомври 2017 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР