Варна посреща европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, както

...
Варна посреща европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, както
Коментари Харесай

При засилени мерки за сигурност Варна посреща евролидерите и Ердоган

Варна посреща европейските водачи Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, както и президента на Турция Реджеп Ердоган със засилени ограничения за сигурност, с които са ангажирани чиновници на Министерство на вътрешните работи от цялата страна.

Домакините на срещата – министър председателят Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, министърът по европредседателството Лиляна Павлова, както и турските им сътрудници към този момент са във Варна, в очакване на гостите.

По предварителна информация европейските водачи ще дойдат на летището във Варна в късния следобяд, а точният час на идване на президента Ердоган се пази в загадка, само че се чака той да пристигна преди Туск и Юнкер. Маршрутите на напредване на кортежа на турския държавен глава са заменени най-малко 10 пъти, само че най-вероятно ще бъде избегната централната част на морската столица, оповестява БНР.

Националната работа за защита и турските служби работят в тясно съдействие. Осигурена е защита с гранични катери по море, както и водолазна група, по главните кръстовища на Варна ще бъдат ситуирани патрулни коли и регулировчици, както и полицейска защита.

Пътниците, които идват с постоянни полети на летище Варна по същото време с формалните делегации, ще бъдат обслужени обикновено, само че ще се наложи да изчакат отпътуването на кортежите отвън аеропорта.

Очаква се Туск и Юнкер да отпътуват във вторник, а президента Ердоган още довечера.

Същевременно митинг против визитата на турския президент Реджеп Ердоган провеждат от 12.00 часа на площад "Независимост " в морската столица от партия "Възраждане ", заяви ръководителят на групировката. Костадин Костадинов.

Очаква се в митинга да вземат участие хора и от други градове, ще има и други акции, които не се оповестяват поради засилените ограничения за сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР