Варна. Последователно се работи за увеличаване на доходите и средствата

...
Варна. Последователно се работи за увеличаване на доходите и средствата
Коментари Харесай

Емилия Милкова, ГЕРБ: Последователно работим за увеличение на финансирането в сферата на културата

Варна. Последователно се работи за увеличение на приходите и средствата в поддръжка на българската просвета. Това разяснява националният представител от парламентарната група на ГЕРБ доктор Емилия Милкова на провелата се среща в клуба на партийната организация във варненския регион „ Аспарухово ”, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ - Варна .
„ Стъпка по стъпка завишаваме единния стандарт, определящ финансирането в библиотеките, читалищата, музеите, галерии. За предходната година нарастването е двойно, а за тази – 8,6%. Осигуриха се повече запаси за Националния фонд „ Култура ”, а програмата за възобновяване на библиотечните фондове, която преди година беше с бюджет от 1 млн. лева, към този момент е на стойност 2 млн. лева Различните културни институти могат да се възползват и от опциите на програмата за цифровизация ”, регистрира Милкова в качеството си на член на парламентарната комисия по културата и медиите.
Тя акцентира, че работна група сега приготвя промени в Закона за читалищата, които целят да подсигуряват развиването на тези значими духовни средища, само че и да предложат по-добри механизми за ефикасен надзор.
В отговор на поставените въпроси по отношение на опциите за поощряване на българите зад граница да се върнат в родината Емилия Милкова посочи, че се поставят оптимални старания за повишение на виталния стандарт у нас.
„ Икономическият растеж и положителните индикатори за бизнес климата в България са знак, че вървим в вярната посока. Инфраструктурата се обновява, а регион „ Аспарухово ” е образец за огромно благоустрояване и възстановяване на средата за живот ”, акцентира Милкова. Тя подчертава и върху подхванатите ограничения да се развие на връзката сред бизнеса и образованието.
„ Резултатите няма по какъв начин да бъдат реализирани толкоз бързо, колкото всички желаеме, само че в дълготраен проект би трябвало да дадат отговор на казуса с дефицита на фрагменти в доста сфери ”, означи варненският народен представител.
Емилия Милкова моли повече хора да се възползват от опциите, които европейските стратегии оферират в поддръжка на предприемачеството.
„ Това е късмет да започнеш бизнес, да се реализираш професионално, да бъдеш новаторски и в последна сметка да бъдеш сполучлив точно тук – в България ”, посочи националният представител. Тя показа с присъстващите и настоящи тематики от работата на парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина.
По мотив въпросите по отношение на идната акция за евроизборите Емилия Милкова изрази опасения, че опозицията ще измести фокуса на дебатите от европейските към злободневни вътрешнополитически тематики. „ Вярвам, че обществото ни е задоволително зряло и умно, с цел да оцени резултата от еврофинансирането в България и ролята на Европейски Съюз, с цел да посрещнем съответно актуалните провокации ”, безапелационна бе Милкова.
Общинският консултант и началник на ГЕРБ „ Аспарухово ” Мартин Андонов на собствен ред означи, че посредством европейските планове изгодите от Европейски Съюз стигат до всеки един жител. „ Цялостното възобновяване, което тече в нашия регион, не би било допустимо без европейската взаимност. Активната работа на община Варна по европейските стратегии отключи вложения, които не са по силите на локалната хазна ”, напомни Андонов. Той срещна присъстващите и с подхванатите общински ограничения за облагородяване на зелените площи, като се осъществят планове за благоустрояване и озеленяване на градинки и междублокови пространства. „ Предстои направената нова разпоредба да се прегледа в Общинския съвет. Тя предизвиква гражданската самодейност да се усъвършенства средата, в която живеем. Защото това не е въпрос на еднократни дейности на локалната или държавната власт, а развой, в който взе участие цялото общество ”, съобщи Мартин Андонов.
В полемиката се включиха и общинските съветници от ГЕРБ Милена Димова, Надя Георгиева, Димитър Колев и Иво Иванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР