Варна пое щафетата на полицейския протест. Основните искания са свързани

...
Варна пое щафетата на полицейския протест. Основните искания са свързани
Коментари Харесай

Униформи с кръпки: Полицаи не са вземали нови дрехи от години

Варна пое щафетата на полицейския митинг. Основните претенции са свързани с приходите на чиновниците на реда.

В морската столица се събраха към 200 чиновници на Областната дирекция. На патронния празник на пожарникарите на днешната дата там има и десетки огнеборци. Всички те упорстват за повишение на главните приходи с 15 до 20%. Едно от другите претенции е за нови униформи.

Всеки български служител на реда познава най-малко по един шивач в последните 5 години – откогато множеството не са получавали униформа.

Някои от чиновниците на реда признават, че не са взимали униформа от 2011 година да вземем за пример. Казват също, че от време на време срещат и страдание от страна на жителите.

34 000 летни униформи ще би трябвало да бъдат създадени за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Процедурата за избор на снабдител е към този момент в ход, резулатът се чака. В габровска компания са изпълнили поръчка за правене на летните униформи за служителите на реда през 2015 година Сега още веднъж аплайват, а цената към този момент е комерсиална загадка.

„ Това е най-масовата униформа, това е летният костюм. Той е направен от памукполиестер, с високи устойчивости”, разяснява комерсиалният шеф Гроздан Стоянов.

Проблемът е, че до момента постоянно се възнамерява единствено по една лятна дреха. Един чиновник обаче не може всеки ден да върви на работа с една и съща.

За отплата на кръпките в последните 4 години дисциплинарни санкции за неопрятен външен тип не се постановат, споделят полицейски чиновници.

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи зявиха, че са изпратили нотариална покана до министър Валентин Радев за установяване на дата за започване на договаряния, защото изявленията му, че се среща с техни представители, не отговаряли на истината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР