Варна. Под мотото Поход за живот 2“, жители на Варна

...
Варна. Под мотото Поход за живот 2“, жители на Варна
Коментари Харесай

Варна: Протест ще се проведе в града на 14 декември, след като съдът постанови 6 години затвор за шофьора, убил балетиста Мартин Чикалов

Варна. Под мотото „ Поход за живот 2 “, поданици на Варна още веднъж провеждат митинг, който ще се организира 18.30 часа на 14 декември, откакто Окръжният съд постанови 6-годишна ефикасна присъда за водача Петър Здравков, блъснал и умъртвил балетиста Мартин Чикалов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Инициативата се провежда посредством обществените мрежи. Идеята е протестиращите да преминат в шествие от постройката на Общината до Областната администрация. Те ще упорстват за по-голяма присъда за водача, предизвикал гибелта на 38-годишния балетист от Варненската опера, само че и ще изискат промени в закона и отнемане от опцията за съкратени правосъдни производства при случаи, в които има отежняващи виновността условия.
Вчера, откакто призна виновността си, 25-годишният водач Петър Здравков беше наказан на първа инстанция в изискванията на кратко правосъдно разследване. Той получи наказване от 9 години затвор, само че след редукция присъдата беше понижена на 6 години. След съдбовния случай, станал на 10 септември тази година, десетки жители на Варна излязоха на митинг под мотото „ Поход за живот “ с искане за заслужено наказване и повече сигурност за пешеходците и велосипедистите по пътищата.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР