Варна. По покана на народния представител от Парламентарната група на

...
Варна. По покана на народния представител от Парламентарната група на
Коментари Харесай

Варна: По инициатива на народния представител Нели Петрова в града ще бъде представена книгата „Останете живи”

Варна. По покана на народния представител от Парламентарната група на ГЕРБ Нели Петрова във Варна ще гостува Георги Стоянов – създател на книгата „ Останете живи ”, която е отдадена на идеята да се спре войната по пътищата. Това съобщавиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна . Със съдействието на дирекция „ Превенции ” в Oбщина Варна изданието ще бъде показано на 17 юни (понеделник). Срещата на създателя с варненската аудитория ще се състои от 12.00 ч. в зала 12 (на втория етаж) в Младежкия дом.
„ Останете живи ” събира истории на участници в произшествия, служители на реда, близки и другари на починали и ранени по пътищата на страната ни. Чрез книгата варненският народен представител Нели Петрова, която загуби щерка си при злополука на пешеходна пътека, се надява повече младежи да осъзнаят в точния момент какъв брой е значимо да бъдат виновни и рационални участници в придвижването. „ Тази книга е за инстинкта ни за самозапазване ”, споделя създателят Георги Стоянов, изтъквайки, че човешкият фактор въздейства най-вече за огромния брой жертви по пътищата, а кървавата статистика изобилства от произшествия вследствие на несъобразена или превишена скорост, погрешно изпреварване, неспазване на отдалеченост, нахлуване в насрещното, лишаване на преимущество, механически неизправни коли, шофиране след приложимост на алкохол и опиати, сядане зад кормилото без брошура, ръководство без колан, гонки и други
Наред с същинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за трендовете при пътнотранспортните катастрофи, както и потребни за младежите препоръки за деяние при произшествия и за оказване на помощ на потърпевши.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР