Варна. По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата

...
Варна. По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: 2 години не можем да започнем ТОЛ системата, ако в понеделник не стартира, правим я държавна

Варна. По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и по 1,5 млн. лева дневно губим. Ако в понеделник не започва след 2-годишни кански старания, които водим, имаме подготвеност, ще създадем от страната. Това сподели пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов, който участва на формалния старт на ремонта на бул. „ Васил Левски “ във Варна, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Варна. " Това е безумство при този трафик поради съзнателно обжалване губим по 1,5 млн. дневно. Представете си, която отива директно единствено в пътната инфраструктура, непосредствено в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „ Хемус “, за тунела под Шипка. Просто, в случай че и този път не успеем, вършим я държавна и почваме да построяваме. Тогава над 3,5 тона, тези, които в действителност най-рушат пътищата, те ще заплащат най-вече. Няма никакъв проблем за елементарния човек ", разяснява Борисов.
" Варна към този момент надалеч изпреварва Бургас. С „ Хемус “ и всичко това, което вършим, в този момент ще почнат да мърморят другите. Аспаруховият мост, откогато беше издигнат, не беше пипан. Тука такива като мен са минали най-малко 20, може и повече. Хубаво е, че на нас ни задавате въпроси, само че след това освен получавате отговори, само че и инфраструктура ", сподели още министър председателят.
" Четирите лота на " Хемус " се проектират, знаете не беше проектирана въобще, стартира създаване и до Севлиево към този момент нещата вървят, както и от Белокопитово към Търговище. Не желаеме да позволяваме това, което преди време се случи за Бургас - Автомагистрала " Тракия " влезе в самото сърце на града и по-късно няколко години вършим обходи, с цел да може да спасим града и го спасихме. Сега стана там добре ", разяснява Бойко Борисов. Той добави, че пътят до Бургас е значим и за Варна. " Паднат ли обжалванията - още една остана, до следващата година ще се оправим с двата обхода - на Поморие и Ахелой. Това са уверенията на строителните компании и на министъра. Затова взехме решение тук Автомагистрала " Хемус ", влизайки при аерогарата, където текат отчуждителни процедури, сме заделили пари да се изведе тежкия трафик към пристанището. Зависи от кмета, от общинския съвет, от администрацията какъв брой бързо ще си отчуждят там, с цел да започва незабавно осъществяването ", сподели още Борисов. Той добави, че точно бул. " Васил Левски " е бил посочен от кмета Иван Портних като основен за развиването на туризма и бизнеса в града, както и за оправянето с казуса с трафика. " Ние сме в подготвеност следващата година за празника на Варна директните платна, които минават да отидат до изхода на града за курортите. Започваме от през днешния ден с денонощна работа ", сподели още Борисов.
Той добави, че Математическата гимназия " Д-р Петър Берон ", която ще има нова постройка, ще стане горделивост на Варна - едно украшение за този град.
Премиерът разяснява и проблема с Автомагистрала " Струма " - " европейските планове са по този начин, 1 км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази стратегия. Тук не е смешка Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, само че там, в случай че допуснем неуспех, ще изяде парите и за „ Хемус “ и всичко останало, тъй като би трябвало да се върнат на куп ".
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР