Варна, Пловдив и Русе ще бъдат градовете у нас, които

...
Варна, Пловдив и Русе ще бъдат градовете у нас, които
Коментари Харесай

Варна, Пловдив и Русе домакини на турнири от Лигата на нациите през 2019 година

Варна, Пловдив и Русе ще бъдат градовете у нас, които ще одобряват шампионатите от Волейболната лига на нациите при мъжете и дамите за идната 2019 година. Както е известно България завоюва общо три семейства, като два от тях ще бъдат при мъжете и едно при дамите. Според регламента при дамите срещите ще се играят вторник - четвъртък, при мъжете са от петък до неделя.

Първото домакинство на страната ни е при дамите, като „ Арена Монбат Русе “ ще одобри борбите от първия уикенд от конкуренцията 21-23 май. Съперници на волейболистките ни са Япония, Белгия и Съединени американски щати. С това Русе ще бъде за повторно хазаин на конгрес от Лигата на нациите, след дебюта си през 2017 година.

Следват два уикенда от най-комерсиалният шампионат при мъжете, като пловдивската зала „ Колодрума “ ще стане сцена на борбите от 14 до 16 юни. Съперници на „ лъвовете “ за шампионата са Япония, Австралия и Италия. След това Варна още веднъж ще стане волейболна столица, като приема последния кръг (28-30 юни), когато ще е изключително с напрежение. В България идват Съединени американски щати и Иран и Сърбия.
 България - Куба 3:0 @@@

„ Пловдив за първи път ще одобри съревнование от Волейболната лига на нациите и ние сме сигурни, че ще се получи шампионат на доста високо равнище “, разяснява за BGvolleyball.com вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев. „ Това домакинство се получи с помощта на няколко фактора. На първо място отличната зала, която дава отговор на всички условия за шампионат от подобен висок сан. Също по този начин, с помощта на голямото предпочитание на общината, която прави всичко допустимо за развиването на волейбола и нейното подпомагане и за провеждането на огромни интернационалните конгреси. И не на последно място поради огромният брой месни представители на Националния волейболен фенклуб на България, които ни оказват помощ по всевъзможен метод “, добави още Любо Ганев.

 България - Куба 3:0 @@@



Гледайте Световното състезание по волейбол онлайн в Sportal.bg - ТУК!!! СНИМКИ: FIVB.CH

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - КУБА 3:0 - ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР