ВАРНА. ОТ СПЕЦИАЛНИЯ ПРАТЕНИК НА „ТРУД“Три варианта за Дунав мост

...
ВАРНА. ОТ СПЕЦИАЛНИЯ ПРАТЕНИК НА „ТРУД“Три варианта за Дунав мост
Коментари Харесай

Три варианта за Дунав мост 3: Премиерите Борисов и Тудосе обсъдиха бъдещ проект

 Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев
ВАРНА. ОТ СПЕЦИАЛНИЯ ПРАТЕНИК НА „ТРУД“

Три разновидността за Дунав мост 3 са разисквани по време на взаимното съвещание сред държавните управления на България и Румъния в резиденция „ Евсиносград ”, заяви министър председателят Бойко Борисов. Първият е Русе-Гюргево, вторият – Оряхово-Бекет, а третият Силистра-Кълъраш.

„ Първият план е при Русе, тъй като с дни има опашки, които пречат и на бизнеса и на туризма. Там има 45 км. по права линия до Букурещ. В момента проектираме пътя Русе-Велико Търново и оттова да стъпим на „Хемус“, заяви Борисов на взаимна конференция с сътрудника си Михай Тудосе. Той изясни, че е предоставено и изследване за правата Никопол-Турну Мъгуреле какъв брой би коствала жп линия и скоростен път в тази част, където Стара планина е висока.

„ Колегата предлага и тези 200 км. от Констанца до Варна и Бургас да се изградят и да има автомагистрала ”, сподели още Борисов.

Той акцентира че е оптимист за плана за създаване на трети мост на Дунав, защото „ имаме ТОЛ система и концесионирането ще даде опция за набиране на средства, с които да се изплащат таксите към възможни вложители. ”

„И в трите плана има финансова и комерсиална логичност и те не се бият един различен. Затова би трябвало всеки от тях да се започва, когато има подготвеност. Няма потребност да се изчакват другите. Убеден съм, че трети мост ще даде огромен подтик на бизнеса и на туризма“, сподели още министър председателят.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР