Варна. От 1 август 2019 г. МУ - Варна пое

...
Варна. От 1 август 2019 г. МУ - Варна пое
Коментари Харесай

Варна: Осигурени са по-добри условия за работа и модерна апаратура в Очната болница след поемане на управлението ѝ от Медицинския университет

Варна. От 1 август 2019 година МУ - Варна пое ръководството на Специализирана болница по очни заболявания за интензивно лекуване - Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Медицинския университет в града . Управителят на болничното заведение проф. доктор Христина Групчева показа, че чака в лечебното заведение да настъпят голям брой позитивни промени, което ще спомогне за възстановяване на качеството на офталмологията в района и страната:
„ Промяната на ръководството ще усъвършенства качеството на медицинските грижи и ще докара до възстановяване на изискванията в болничното заведение, ще обогати наличната здравна техника с нова и високотехнологична инсталация “.
Промяната на ръководството на болничното заведение се оказва основно и за експертите, работещи в нея, които взеха решение да останат и да работят в интерес на българските пациенти. Освен безупречни в лечебно-диагностичната активност, лекарите към този момент ще имат опция да практикуват и с техника на международно равнище.
Само за последните 3 месеца след измененията са усъвършенствани огромна част от нейните индикатори. Променен е методът на работа, усъвършенствани са битовите условия и е построена инфраструктура, позволяваща оптимално дейно лекуване на пациентите.
Внедряването на нови технологии в медицината е един от главните цели на МУ - Варна. Преди броени дни в операционната на СБОБАЛ - Варна проработи най-новият модел инсталация за хирургично лекуване на катаракта. Апаратът е безусловно автоматизирана машина за факоемулсификация, т.е. разтрошаване с ултразвук на помътнялата леща и имплантиране на нова леща, с помощта на която пациентите имат съвършено зрение съвсем незабавно след операцията.
Новият уред е по-малко инвазивен и щадящ пациентите, а постоперативното лекуване - доста по-кратко. С модерната инсталация хирурзите към този момент могат да поемат и доста по-голям размер от пациенти, които да оперират. Техниката ще подкрепи доста и обучителния развой на младите хирурзи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР