Варна. Основните приоритети на Възраждане“ остават непроменени от предишната кампания.

...
Варна. Основните приоритети на Възраждане“ остават непроменени от предишната кампания.
Коментари Харесай

Д-р Костадин Костадинов: Належащо е спешно преодоляване на демографската криза, народът ни изчезва

Варна. Основните цели на „ Възраждане “ остават непроменени от предходната акция. На първо място си слагаме превъзмогване на демографската злополука, която се обрисува най-като сериозния проблем за бъдещето на нашата страна. Това съобщи в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна доктор Костадин Костадинов, ръководител на Политическа партия „ Възраждане “ и лидер на листата в 3-и МИР – Варна. Той уточни, че демографската злополука заплашва освен бъдещето на България, само че заплашва и нашия народ.

„ Това е нещо, което до момента не се е случвало в историята на страната ни, тъй като и различен път България е изпадала в доста сериозно състояние. Два пъти сме губили независимостта си – през XI и XIV век, само че все пак, в никакъв случай не е било поставяно под въпрос оцеляването на българския народ. В момента приказваме безусловно за физическото оцеляване на българите “, уточни Костадинов.

На второ място, като значим за „ Възраждане “ приоритет водачът на партията открои просветителната рецесия.
„ В резултат на това, сега от българските учебни заведения излизат полунеграмотни хора. Това е опит посредством образованието ни децата ни да бъдат превърнати в аморфна маса без национално съзнание – подготвена доста бързо и елементарно да бъде асимилирана в съответните непознати общества. Българското обучение сега възпитава не българи, а емигранти и членове на други народи.
На трето място си слагаме като приоритет превъзмогването на трагичната здравна рецесия, тъй като всички ние видяхме, какво се случи през предходната година. Заради сривовете в здравната ни система си отидоха хиляди хора “, уточни Костадин Костадинов.

Той съобщи, че в случай че здравната рецесия не бъде преодоляна, здравето на нацията ще продължи да се утежнява, което на фона на демографската злополука е в действителност доста сериозен проблем.
„ Това са трите най-важни казуса, които би трябвало да решим във допустимо най-кратки периоди. Основното обаче, върху което ние от „ Възраждане “ би трябвало да работим е възобновяване на цялостния български държавен суверенитет и независимостта на нашата страна, които очевидно са подронени. Между другото сега те съществуват само и единствено на книга. Всички ние виждаме, защо става въпрос – интервенция във вътрешните ни работи, американски бойци нахлуват на българска територия и българското държавно управление не реагира. Успоредно с това американски държавни чиновници се произнасят по тази причина има ли или няма корупция в България и нашите политици незабавно козируват и се съгласяват с всичко. Това най-вероятно е по този начин и надали има някакви подозрение във връзка с посочените хора, само че в случай че някой би трябвало да взема решение казуса с корупцията в България – това сме ние българите “, съобщи той.

„ Никой различен няма това право, нито Съединени американски щати, нито Турция или която и да било друга страна. А като споделих Турция, единствено преди няколко дни Ердоган също се намеси във вътрешните ни работи, приемайки на най-високо държавно равнище ръководителят на Движението за права и свободи. Това е невиждан акт, който до този миг не се е случвал. Така стана най-категорично ясно, че това е турска, етническа партия и за следващ път има осъществена интервенция във вътрешните ни работи. Не инцидентно, ние от „ Възраждане “ пуснахме сигнал до Главна прокуратура и до Държавната организация по национална сигурност, в който желаеме водачите на тази партия да бъдат разследвани “, сподели още Костадинов.

„ Съответно настояваме прокуратурата да стартира процедура по изтриване и дерегистрацията на Движение за права и свободи. Впрочем, това е нещо, което прокуратурата и ДАНС се пробваха да създадат предходната година във връзка с „ Възраждане “. Не съумяха, тъй като нямаха съображение. Поради това и „ Възраждане “ завоюва делото. Ако в този момент прокуратурата и ДАНС не реагират - това значи единствено едно, че България с изключение на американска е и турска колония, а ДАНС и прокуратурата пазят турските национални ползи, само че не и българските. Ето това са проблемите, които ние би трябвало да решаваме в идващия парламент “, сподели в умозаключение доктор Костадин Костадинов.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР