Варна. Окръжният съд във Варна остави в ареста задържаната за

...
Варна. Окръжният съд във Варна остави в ареста задържаната за
Коментари Харесай

Окръжният съд във Варна остави в ареста задържаната за убийството на баща си в село Доброплодно

Варна. Окръжният съд във Варна остави в ареста арестуваната за убийството на татко си в село Доброплодно, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . Елеонора Манолова съобщи в правосъдната зала, че желае съдът да я освободи за една седмица на село. Тя увери, че няма да направи нищо и желае да си отиде, с цел да си вземе помощите до 18-ти декември. По данни на прокуратурата обаче дамата не работи и се е издържала от пенсията на починалия си татко. Освен това се е хранела от домакински обществен патронаж, който е получавал той. В правосъдната зала стана ясно още, че Елеонора и татко ѝ са живеели в извънредно неприятни условия. Тя има и две деца, за които обаче не се е грижела.

Жената е привлечена под отговорност на 30 ноември. Убийството е станало на 28 ноември в село Доброплодно, община Ветрино. В съда през днешния ден тя съобщи: „ Всичко съм споделила на юриста и на служителите на реда, желаех да се предпазя от татко си ". Елеонора е умъртвила татко си Стоян Манолов като му е нанесла удари с нож. По нейна информация той е опитал да я удари с дърво, а тя се е защитила.

Жената е неосъждана досега и няма престъпни регистрации. Тя има лека форма на олигофрения и няма работа или непрекъснат приход. Епизодично е получавала по 40 лв. месечно за действия по разчистване в кметството. Съдът не почете настояването на служебно назначения юрист Валентин Вълчанов, да бъде пусната под домакински арест. Елеонора може да апелира днешното решение на 10-ти декември пред Апелативния съд в града.

Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР