Варна. Окръжният съд реши да остави в ареста Атанас Георгиев,

...
Варна. Окръжният съд реши да остави в ареста Атанас Георгиев,
Коментари Харесай

Варна: Окръжният съд остави в ареста Атанас Георгиев, обвинен за убийството на приятелката си в квартал Аспарухово

Варна. Окръжният съд реши да остави в ареста Атанас Георгиев, упрекнат за убийството на приятелката си в квартал " Аспарухово ", съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . Мотивът на Окръжната прокуратура да изиска оставането му в ареста е, че обвиненият може да се укрие или да извърши друго закононарушение. Той има няколко осъждания до този миг. Атанас Георгиев няма непрекъснат адрес в града и не работи. По данни на Съда от февруари 2018 година той е в изпитателен период, откакто е наказан условно за провокирано от него пътнотранспортно произшествие.
Днес в залата служебно назначеният му бранител съобщи, че няма доказателство, че Георгиев е съзнавал какво се случва на 8-ми против 9-ти август вечерта, защото е злоупотребил с огромно количество алкохол сега преди убийството. Адвокатът изиска психическа експертиза за клиента си, която да откри дали е бил вменяем.
Според прокурора Силвиян Иванов от аутопсията е видно, че повода за гибелта е задушаване. Самият обвинен изиска по-лека мярка и съобщи пред съдията Петър Митев: " Ударих я по лицето три-четири четири пъти. Видях я на другия ден и се обадих на сестра ѝ, по какъв начин ще избягам? ".
Според юриста му претекстът е ревнивост. В правосъдната зала обвиненият призна, че има условна присъда за ПТП. Атанас съобщи, че сутринта видял по какъв начин ръцете на жертвата са посинели.
Убитата жена е Йорданка Андонова. Тя е на 51 години. Според Съда от доказателствата, събрани до този миг, може да се направи съмнение за авторството на закононарушението. Атанас Георгиев има непрекъснат адрес в Пазарджик.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР