Варна. Общинският бюджет за култура расте между 7 и 10

...
Варна. Общинският бюджет за култура расте между 7 и 10
Коментари Харесай

Даниела Димова, общински съветник от ГЕРБ: Ежегодният ръст на бюджета утвърждава Варна като град с богат културен живот

Варна. Общинският бюджет за просвета пораства сред 7 и 10 % годишно. Тази позитивна наклонност през последните три години ни разрешава да запазим огромните и стойностни фестивали, с които Варна се гордее и които се радват на интернационално самопризнание. Това разяснява на среща с поданици на варненския регион „ Младост ” общинският консултант от ГЕРБ и ръководител на комисията по просвета в локалния парламент Даниела Димова, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
Тя посочи, че акцент в общинския бюджет тази година са събитията, свързани със извоюваната от Варна купа „ Европейска младежка столица 2017 ”. В поддръжка на младежките планове е планувано финансиране посредством специфичен фонд, посочи Димова. По думите й значима част в бюджета за просвета са отпуснатите средства за облагородяване на градската среда. „ Това е знак за напъните на общината да се усъвършенстват образа на града ни и качеството на живот в него. Нови монументи основават атмосфера в морската столица и притеглят вниманието на жителите и гостите й ”, регистрира ръководителят на комисията по просвета. Тя открои и положителното взаимоотношение с Варненската и Великопреславска митрополия, като напомни, че от общинския бюджет за тази година са отпуснати 150 000 лева за градежа на новия храм „ Св. Прокопий Варненски ” и 100 000 лева за ремонт на покрива на катедралата „ Св. Успение Богородично ”. „ С грижа за духовното здраве на хората поддържаме и обичайна Седмица на православната книга ”, добави Даниела Димова.
В качеството си на шеф на Театрално-музикалния продуцентски център тя анонсира идни събития в пъстрата културна стратегия на Варна. „ Летният спектакъл е хазаин на Международния фестивал „ Варненско лято ”, на Международния балетен конкурс - Варна, на Международния фолклорен фестивал, както и на голям брой други концертни и артистични прояви, а от 22 юни със спектакъла „ Котките ” на тази сцена стартира Опера в Летния спектакъл ”, разяснява Димова и увери, че варненската аудитория още веднъж ще преживее доста позитивни страсти.
„ В града ни кипи богат културен живот, което демонстрира, че хората, които работят в тази сфера, имат метод и отношение да развиват първокласен културен артикул ”, съобщи доктор Лидия Маринова – зам.-председател на Общинския съвет и началник на районната организация на Политическа партия ГЕРБ-Младост, по чиято самодейност се организира срещата.
В полемиката по настоящи тематики, свързани с обновяването на градската среда и развиването на Варна, се включиха и общинските съветници от ГЕРБ Калина Пеева и Станислав Иванов, който оглавява непрекъснатата комисия по финанси и бюджет в Общински съвет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР