Варна. Новият бул. Васил Левски“ е изключително сложно съоръжение. Но

...
Варна. Новият бул. Васил Левски“ е изключително сложно съоръжение. Но
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов във Варна: Новият бул. „Васил Левски“ е изключително сложно съоръжение, но трябва да се направи заради опасността от наводнения

Варна. Новият бул. „ Васил Левски “ е извънредно комплицирано оборудване. Но с тази 100-годишна заплаха от наводнения, би трябвало да се направи. Това сподели във Варна министър-председателят Бойко Борисов, откакто по-рано тази заран инспектира осъществяването на огромна част от инфраструктурните планове в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Премиерът добави, че по време на огледа даже малко се е скарал на изпълнителите и Общината, само че означи, че чака строителството да се получи качествено. „ Виждате в последните години не можем да бъдем сигурни с тези наводнения. Сега минах и стигнах до края на ремонтите в „ Аспарухово “. Прекрасно е “, сподели още министър председателят. Той добави, че наводнението през 2014 година е станало по време на ръководството на друго държавно управление и уточни: „ Всички имаме виновност, тъй като чакаме да стане случай, с цел да създадем нещо. Затова строим в този момент по този начин бул. „ Левски “ с такава дълбочина, на десетки метри са водачите. Това е голям план. Остава да го създадат и качествено, с цел да не стане нещо “, добави министър-председателят.
Бойко Борисов сподели още, че е инспектирал почналия ремонт до Парк-музея „ Владислав Варненчик “, където се построява нова пътна права. „ Там ще вършим паркинг. Много поляци, сърби, чехи, румънци, голям брой туристи го посещават. Кралят е умрял тук, доста забавно е като история “, съобщи Борисов и добави, че би трябвало да се познава историята. Според него новото строителство ще облекчи тежкия трафик в кварталите, а и всички, които живеят във „ Владиславово “, няма да се постанова да минават през центъра на града на 20 километра. Според премиера ремонтът ще завърши до 3 - 4 месеца. Той уточни, че ще следи изкъсо осъществяването на обектите от страна на компаниите и Общината.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР