Варна. Нестандартни научни визуализации и идеи, събрани в интерактивна изложба,

...
Варна. Нестандартни научни визуализации и идеи, събрани в интерактивна изложба,
Коментари Харесай

Съвместна интерактивна изложба на науката ще бъде представена в Медицинския университет във Варна и във ВСУ „Черноризец Храбър“

Варна. Нестандартни научни визуализации и хрумвания, събрани в интерактивна галерия, ще показват Научноизследователският институт към Медицински университет - Варна и Варненският свободен университет „ Черноризец Храбър “ в навечерието на Деня на националните будители. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна .
Увлекателната експозиция, която е резултат на междууниверситетски интердисциплинарни проучвания в региона на науката, ще се организира на 31 октомври 2019 година в Белия салон на Морското казино във Варна от 14.00 до 17.00 часа.
Събитието „ Новите будители “ цели да заинтригува и въодушеви младите българи, да разпространява науката и да я направи налична и забавна за всички възрасти, като предизвика варненци с ексцентрични научни визуализации и хрумвания.
Експозицията ще показа изображения, визуализации, интерактивни съоръжения, холограмни и 3D макети, основани от учени и учащи в региона на медицината, компютърните науки, астрономията, архитектурата, дизайна и други Подготвено е също показване на активността на разнообразни научни групи по нетрадиционен метод, а водещи интернационалните проучвателен центрове и университети ще гостуват със свои експонати и разработки.
Част от изображенията, които ще бъдат показани, са основани по време на взаимно образование сред учени и специалисти от катедрата „ Информатика “ на Варненския свободен университет и катедрата „ Анатомия и клетъчна биология “ на Медицински университет – Варна за разбор на биомедицински изображения. Обучението се организира при започване на септември 2019 година във Варна и сплоти възпитаници с интерес към науката, студенти по компютърни науки и медицина, докторанти и преподаватели. Експертите от двата университета не престават работата си по общи планове и новаторски проучвателен практики за нови научни открития.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР