Варна. Народните представители от ПГ БСП за България“ Георги Търновалийски,

...
Варна. Народните представители от ПГ БСП за България“ Георги Търновалийски,
Коментари Харесай

Морският бранш във Варна към депутатите от „БСП за България“: Нужна е морска стратегия на страната

Варна. Народните представители от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Търновалийски, Васил Антонов, Иван Генов, Кольо Милев, Николай Тишев, Славчо Велков и Борислав Гуцанов, ръководител на градския съвет на Българска социалистическа партия – Варна, се срещнаха с Морската камара и Морския клъстер в Клуба на моряка във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на Българска социалистическа партия . На срещата специалистите бяха осведомени с „ Визия за България “. От Морската камара и Морският клъстер показаха своите оферти пред депутатите от левицата. Като главен проблем беше изтъкната неналичието на морска тактика в страната.
„ От години настояваме за морска тактика. Няма европейска страна, граничеща с море, която няма такава. Ние сме единствените в Европа, които нямаме тактика. Страна, която няма морска тактика, не е морска страна. “ Това съобщи капитан Богдан Богданов, ръководител на Българската морска камара. Като втори проблем беше посочена неналичието на гаранционен фонд за корабостроенето в България, който да е поръчител пред банките, които подкрепят градежа на морските съдове. Решаването на този въпрос е посочено във „ Визия за България “. Експертите в региона се оповестиха против властовата концентрация и молиха за изместване на морската администрация във Варна, тъй като там има извънредно доста и готови специалисти. Те прибавиха още, че доста малко кораби плават под български байрак. Проблем има и с изоставените кораби. Беше изтъкнато, че липсват избавителни кораби, а има единствено катери, които не могат да плават във неспокойствие над два морски бала, с цел да се търсят при избавителна интервенция потърпевши в морето. Като причина да се стигне до натрупването на толкоз съществени проблеми бяха изтъкнати несъвършенствата в родното законодателство.
Специалистите показаха терзание, че междинното и висше обучение към този момент не приготвя специалисти - експерти в региона корабостроенето. В момента се търсят фрагменти от Турция и Украйна. „ Във Варненска област няма нито една паралелка в учебните заведения за заварчици, фрезисти, стругари. Това е неуместно, тъй като скоро заводите ще спрат да работят, в случай че няма фрагменти “, безапелационни са те.
Борислав Гуцанов и народнит представители от левицата одобриха предложенията им и се ангажираха те да залегнат във „ Визия за България “. Депутатите от левицата Георги Търновалийски и Васил Антонов обясниха, че Визията е отворен документ за включване на оферти, които да трансформират страната ни към по-добро. Констатираха, че неналичието на мощна промишленост води до обезлюдяване на цели райони в страната. От Морската камара и морския клъстър благодариха на домакина за положителната връзка и желаеха регулярни срещи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР