Варна. На 9 май 2018 г. Община Варна и Военноморските

...
Варна. На 9 май 2018 г. Община Варна и Военноморските
Коментари Харесай

Варна: Общината и Военноморските сили съвместно организираха тържествени прояви за отбелязване на 73-та годишнина от Победата над хитлерофашизма и Деня на Европа

Варна. На 9 май 2018 година Община Варна и Военноморските сили (ВМС) взаимно проведоха тържествени прояви за отбелязване на 73-та годишнина от Победата над хитлерофашизма и Деня на Европа. Това оповестиха от Военноморски сили .
Във военния обред пред „ Паметника-арка на Осми Приморски полк ” участваха Представителният духов оркестър, почетен часовой и венценосци от Военноморски сили, командири на военни формирования от гарнизона и офицери от Щаба на флота.
Строят на караула беше признат от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.
На церемонията участваха регионалният шеф на област Варна, кметът на Община Варна, ръководителят на Общинския съвет, евродепутатът Емил Радев, представители на Варненска и Великопреславска Света митрополия, генералният консул на Руската федерация във Варна, почетните консули на Италия и Индонезия, районните кметове от Варна, офицери и сержанти от запаса и запаса, ветерани и жители.
Отслужена бе заупокойна молитва и с боен обред бяха поднесени венци и цветя. Слово, отдадено на годишнината и героизма на българските войни, произнесе подполковник от запаса Васил Василев – ръководител на Областния управителния съвет Варна на Съюза на ветераните от войните в България.
След края на ритуала Представителният духов оркестър на Военноморски сили поведе общоградското шествие до Община Варна, където под звуците на националния химн и химна на Европейски Съюз се състоя гала по тържествено издигане на националното знаме, знамето на Европейския съюз и флага на Община Варна.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР