Варна. На 28 септември от 17.30 часа в двора на

...
Варна. На 28 септември от 17.30 часа в двора на
Коментари Харесай

Варна: Медицинският университет в града ще отбележи Европейската нощ на учените на 28 септември

Варна. На 28 септември от 17.30 часа в двора на Медицински университет - Варна ще стартира Европейската нощ на учените. Това оповестиха от пресцентъра на МУ - Варна . Дискусионни клубове, демонстрации, игри с публиката, научно кино, фотоизложби и състезания са част от програмата на събитието. На 28 септември София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас и Созопол, дружно с европейските градове, участващи в плана, ще показват на публиката своята стратегия.
Във Варна събитията за Нощта на учените ще бъдат и в Музея по история на медицината, Юнашки салон и Военноморския музей. За първи път тази година в самодейността ще вземат участие и филиалите на МУ - Варна в Шумен и Велико Търново.
Тазгодишното издание на Европейската нощ на учените, имащо за цел да разпространява активността на учените и ролята на науката за обществото, е отдадено на приноса от научните проучвания и нововъведенията за опазване на културното завещание. Във фокуса на събитията ще бъде и тематиката за поощряване на културните и креативните промишлености и основната роля на откривателите в тези процеси.
Европейска нощ на учените 2018 се реализира в границите на план K-TRIO 3 („ Researchers in knowledge triangle " ), финансиран от Европейския съюз по програмата за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 ", „ Дейности Мария Склодовска-Кюри ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР