Варна. На 24 март (събота) в 16:30 часа в катедралния

...
Варна. На 24 март (събота) в 16:30 часа в катедралния
Коментари Харесай

Чудотворната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница от гр. Ананиев, Украйна пристига за поклонение във Варна

Варна. На 24 март (събота) в 16:30 часа в катедралния храм " Успение Богородично " в град Варна ще бъде пренесена иконата на Пресвета Богородица " Скоропослушница " от град Ананиев, Одеска област - Украйна. С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан светинята ще остане за поклонение в град Варна до Възкресение Христово. Това оповестиха от пресцентъра на Варненска и Великопреславска света митрополия .
Иконата е била изписана на Света Гора Атон през 1893 година в манастира " Св. вмчк Пантелеймон " и е била осветена в Дохиарската света обител, където още през X век се е популяризирал истинския вълшебен облик на " Скоропослушница ". През 1915 година иконата е дарена на съборния храм, отдаден на Св. Александър Невски в град Ананиев в Украйна. В този популярен ден хиляди вярващи се стичат, с цел да посрещнат великата реликва от Света Гора. Множество хора са намерили разтуха, решение на житейски компликации и излекуване от тежки заболявания. Всичко това се свидетелства и от даровете на признателност, окачени пред иконата.
В навечерието на Благовещение жителите и гостите на град Варна ще имат опция да се поклонят пред честния облик на Приснодевата и да попросят нейното покровителство пред Бога.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР